Her yıl 3-9 Eylül tarihlerinde arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla Aydın’ın Efeler ilçesinde, Aydın Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı halk sağlığı birimlerinin üstlendiği görevleri anlatan çok sayıda stant kuruldu. Bu kapsamda vatandaşların büyük dikkatini çeken stantlar ziyaretçi akınına uğradı. Bazı vatandaşlar ayaküstü şeker, tansiyon, yağ ölçümü, sigara kullananlar için karbonmonoksit ölçümü gibi testleri yaptırmak için stantlara yoğun ilgi gösterdi. Sağlık Müdürlüğü tarafından stantları ziyaret eden vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunulduğu gibi broşür ve çeşitli metinler de dağıtıldı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de stantları ziyaret ederek her birim hakkında tek tek bilgi aldı. Vali Köşger’e Aydın Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz da eşlik etti.

“TÜRKİYE SAĞLIKTA İYİ BİR YERDE”

Sağlık birimlerinin yaptığı faaliyetlerin mini bir fuar organizasyonu ile tanıtılmasını çok olumlu bulduğunu belirten Vali Köşger, “Ülkemizin son dönemlerde sağlık alanında geldiği durum dünya ülkeleri arasında çok iyi bir yerde. Esas olan hastalanmadan sağlıklı yaşamı sürdürebilmektir. Ona yönelik burada da tanıtıcı bir program düzenlenmiş. Doğumdan itibaren hatta doğum öncesinden başlayarak verilen bilgiler var. Erken teşhise ve tedaviye yönelik yapılan programlar var. Bölgemiz açısından Aydın bazı konularda merkezi konumda. Kanser teşhisi, tedavisi, erken tanılaması ile ilgili bizim elimizdeki bazı ekipmanlar, Denizli ve Muğla’da da kullanılıyor” dedi.  

“HİZMETLER ARTARAK DEVAM EDECEK” 

Türkiye’de her 5 ölümden birinin kanserden olduğuna dikkat çeken Köşger, “Aydın sağlık konusunda iyi konumda. Türkiye’de her beş ölümden birisi aşağı yukarı kanserden. Yüzde 21,07’lik bir oran. Aydın ortalamanın altında. Uzun ömürlü insanların yaşadığı bir şehir olarak geçiyor. Kanser açısından da Aydın’da oran yüzde 20,05. Dolayısıyla bu erken teşhise yönelik faaliyetlerin bunda katkısı olduğunu düşünüyoruz. İnşallah Sağlık Müdürlüğümüzün, sağlıklı yaşama yönelik kurgulayacağı hizmetler artarak devam edecektir” diye konuştu.