AGC Başkanı Semra Şener başkanlığında gerçekleşen toplantıya Söke Şube Başkanı Ali Esmer, Nazilli Şube Başkanı Metin Özden, Aydın’da günlük olarak yayınlanan Hedef Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aydın Sarı, Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erdal Savaş, Güzelhisar Gazetesi adına Melek Gürbüz, AGC Yönetim Kurulu Üyesi ve Kuşadası’nda yayın yapan Davutlar Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Öztürk, AGC Yönetim Kurulu Üyesi ve Mavi Didim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Korkmaz, Söke’de yayın yapan Yeni Söke Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hasan Hüseyin Yavaşoğlu ve Ses Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Akgül katıldı.

14 MADDELİK BİLDİRGE HAZIRLANDI

Toplantının sonunda AGC tarafından 14 maddelik bir bildiri hazırlanarak günlük gazete sahipleri tarafından imza altına alındı. İmzalanan bildiri sonrası, AGC’nin bağlı bulunduğu Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) aranarak Genel Başkan Yılmaz Karaca, konuyla ilgili bilgilendirilerek toplantıya telekonferans yoluyla katılımı sağlandı. AGC Başkanı Semra Şener, TGF Genel Başkanı Karaca’ya 14 maddelik bildirinin tüm maddeleri ile ilgili tek tek bilgi verdi. Hazırlanan bildirinin maddelerini çok olumlu bulan TGF Başkanı Karaca, konuyla ilgili federasyon çatısı altında yapılan çalışmalar ve federasyonun acil çözüm zirvesi hakkında da bildirgede imzası bulunan gazete sahiplerine bilgiler verdi. Karaca, katılımcılara teşekkür ederek Aydın’da AGC öncülüğünde yapılan bu toplantının ve imzalanan bildirgenin sorunların çözümüne sağlayacağı katkı sebebiyle önemine değindi. Karaca, hazırlanan bildirgenin bir örneğinin genel merkeze gönderilmesini isteyerek, AGC’ye öncülük yaptığı için de teşekkür etti.

TOPLANTILAR DEVAM EDECEK

Günlük gazetelerle yapılan toplantının ikincisi bu hafta içerisinde Aydın ve ilçelerinde yayın yapan haftalık ve 15 günlük gazete ve aylık dergilerle, üçüncü toplantı internet haber siteleri ile, dördüncü toplantı radyo ve televizyonlarla gerçekleştirilecek. Yapılan toplantılar sonrası yayın kuruluşlarının sahiplerinin imzası ile bildiri haline getirilerek yayın kuruluşlarının da sorunlarına çare olması açısından yol haritası belirlenecek.

BİLDİRİLER VEKİLLERE SUNULACAK

Toplantıların ardından imzalanan bildiriler Aydın’ın 8 milletvekilinin davet edileceği toplantıda milletvekillerine sunularak çözümü noktasında izlenecek, yol haritası belirlenecek. Ankara’da gerekli temasların gerçekleştirilmesi için milletvekilleri ile ortak çalışma yürütülerek bildiri maddelerinin bir an önce hayata geçirilmesi için destek istenecek. AGC, TGF de ortak çalışmalar yürütülerek acil çözüm bekleyen mesleki konuların takipçisi olmak için her türlü çalışma ivedilikle gerçekleştirilecek.

“BASIN, HAK ETTİĞİ DESTEĞİ İSTİYOR”

Yapılacak düzenlemeler ile yerel basının bir nebze olsun nefes alacağını belirten AGC Başkanı Semra Şener, “Dolar kurundaki dalgalanmalar nedeni ile aylık ortalama 6 bin TL ile 10 Bin TL arasında ek maliyet altında yok olma tehlikesi ile mücadele eden yerel basın sektörü yapılacak yeni düzenlemelerle biraz olsun nefes alma imkanı bulacak. Demokrasinin olmazsa olmazı yerel basın, alınacak önlemlerle kendisine verilen kamu görevini daha iyi şartlarda yerine getirmek istemektedir. Ayakta kalabilmek için verdiği bu mücadelede yerel basın, kamuoyunu ve tüm sivil toplum kuruluşlarını yanında görmek arzusundadır. Yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olarak tarif edilen basın, hak ettiği desteği istemektedir. Zor şartlar altında yayın hayatını büyük özverilerle sürdüren tüm meslektaşlarımızın Aydın Gazeteciler Cemiyeti olarak her zaman yanarında olduğumuzu belirtmek isteriz. En yakın zamanda hayata geçirilmesini istediğimiz 14 maddelik bildirimizi en yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağımızı belirterek, tüm meslektaşlarımıza çalışmalarında başarılar dileriz” dedi.