İstanbul Tüm Engeller Derneği'ne bağlı 66 kişilik grup tatil yapmak ve denize girmek için Didim’e geldi. Grubu, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş karşıladı. 
Tatil süreleri boyunca Grand Didima Otel'de konaklayacak olan grup Didim Engelsiz Plaj’da denize girerken, ardından Didim Belediyesi City  Bus ile Didim turuna çıktı. Didim'in tarihi güzelliklerini görmek isteyen grup Milet Antik Kenti ve Milet Müzesi'ni gezdi. Daha sonra Didim Apollon Tapınağı'na gidildi. Tarihi Apollon Mabedi'ni gezen grup oradan Didim Belediyesi tarafından restore edilen Yoran Mübadele Evi'ne geçti. Burada mübadele yıllarının anlatıldığı kısa filmi izleyen ve mübadele yıllarından kalma tarihi eşyaları gören konuklar tarihe yolculuk yaptı.

“DİDİM GEZDİĞİMİZ YERLERİN EN İYİSİ”

Gezi sırasında konuşma yapan İstanbul Tüm Engeller Derneği Başkanı Sultan Yalçın, duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Her sene mutlaka bir yerlere gidiyoruz ama Didim gittiğimiz, gezdiğimiz yerlerin en iyisi. Bizler İstanbul’dan geldik. Bizim de denizimiz var ama Didim Engelsiz Plajı gibi bir plajımız olmadı hiç. Daha önce yaşadığımız yerde böyle bir araç tahsis edilip de engelli vatandaşlarımız böyle gezdirilmedi. Ben şu an hepsinin mutluluğunu gözlerinden okuyabiliyorum. Onlara bu mutluluğu yaşattığı için Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş'a ve Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'a teşekkürlerimi sunarım. Didim'i çok sevdik, çok beğendik. Bundan sonra her fırsatta Didim'e geleceğiz” diye konuştu.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Altıntaş ise engelli vatandaşları Didim'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Altıntaş, “Didim Engelsiz Plajı sadece Didim’deki kardeşlerimizin değildir, yurdumuzun her köşesinde yaşayan engelli kardeşlerimize açıktır. Onları ağırlamaktan mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.