"ZARAR EDİYORUZ"

Aynı zamanda karpuz yetiştiricisi olan Araboğa, karpuzun tarlada 350 kuruştan satıldığını, üreticilerin zarar ettiğini kaydetti. Araboğa, "Çok verimli topraklarımız var. Başta İzmir, İstanbul olmak üzere Türkiye’nin her yerine karpuz gönderiyorum. Karpuz fidanları çok pahalı. Bize bakanlık destek vermeli. Bu arada fiyatların düşüklüğünden vatandaş kazançlı çıkıyor” diye konuştu.

“ÖZÜMÜZE DÖNMEMİZ LAZIM”

Doğal karpuzun daha çok tutulduğunu ifade eden Hakim Araboğa, “Eski çekirdekten üretim yapıyorum. Aşı karpuzu yetiştirmeye son versinler. Yetkililere özelliklere sesleniyorum. Aşı karpuza son versinler. Eski çekirdek karpuzuna dönsünler. Aşı tohumları İsrail’den geliyor. İsrail kendisi aşı tohumu kullanmıyor. Türkiye gibi ülkelere satıyor. 630 karpuz tohumu çeşidi var. Artık özümüze dönmemiz lazım” dedi.

“KALİTELİ KARPUZ YETİŞTİRSİNLER”

Aydın bölgesindeki çiftçilere seslenen Araboğa, kaliteli ve iyi karpuz yetiştiren çiftçilerin mahsullerini satın aldığını belirtti. Tüketicilere iyi ürün sunulmasının önemini anlatan Araboğa, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeter ki iyi karpuz yetiştirsinler. En iyi mahsulü sunsunlar insanlara. Kaliteli karpuzun satılması da kolay olur. Bu nedenle çiftçimizden ricam, kaliteli karpuz yetiştirsinler. Böylece Aydın ili adıyla ün yapar, nam salar. Nasıl incirde, kestanede, çilekte isim yaptığı gibi, karpuzda da nam yapar. Biz bu nedenle en iyi karpuzları sattığımız için 'Rakipsiz Karpuzcu' olarak tanındık. Memlekette birçok karpuz satan var ama iddia ediyorum benim gibi karpuz satan yok."