U23 Grekoromen Dünya Güreş Şampiyonası 72 kilogram sıkletinde Avrupa Şampiyonu Gürcü Ramaz Zoidze ile karşılaşan Aydınlı Milli Sporcu Cengiz Arslan, rakibini 2-1 mağlup ederek Türk Bayrağı’nı göndere çektirip İstiklal Marşı’nı okuttu.

SPOR HAYATI AYDIN’DA BAŞLADI

Dünya Şampiyonu Cengiz Arslan, Efeler Mimar Sinan Mahallesinde Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü uhdesinde faaliyetlerine devam eden Aydın Sporcu Eğitim Merkezinde spora başlayarak Güreş Antrenörü Nuri Tunç tarafından yetiştirilip bugüne kadar sayısız uluslararası şampiyonluk elde etti. Aydın Güreş Eğitim Merkezi yetiştirdiği dünya şampiyonu sporcular arasına bir yenisini daha ekledi.

BAŞARI ÖYKÜSÜ

Aydınlı Milli Güreşçi Cengiz Arslan uluslararası şampiyonalarda, 2015 yılında Gençler Grekoromen Avrupa Şampiyonu, 2017 yılında Üniversiteler Arası Grekoromen Dünya Üçüncülüğü, 2018 yılında 23 Yaş Altı Grekoromen Avrupa 2’nciliği ve son olarak 2018 yılında U23 Grekoromen Dünya Şampiyonluğu dereceleri elde etti.

KAVAKLI’DAN TEBRİK

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Mikail Kavaklı, Aydınlı Milli Güreşçi Cengiz Arslan’ı Dünya Şampiyonluğu başarısından dolayı tebrik etti. Kavaklı, “Aydın’da uluslararası derece elde eden sporcularımızın sayısı her gün artmaktadır. Dünya ve Avrupa şampiyonluklarından derece elde eden sporcularımız hem ülkemizi, hem de Aydın’ımızı gururlandırıyorlar. Cengiz Arslan, İl Müdürlüğümüze ait Sporcu Eğitim Merkezinde yetişerek spor hayatına başlamış ve Avrupa Şampiyonluğunun ardından Dünya Şampiyonluğu derecesini de elde etmiştir. İnşallah olimpiyatlarda mücadele ederek Aydın’a olimpiyat şampiyonluğu derecesi getirir. Sporcumuzu yetiştiren Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü uhdesinde görev yapan Güreş Antrenörümüz Nuri Tunç’u da tebrik ediyorum. Aydın Sporcu Eğitim Merkezimizde yetişen sporcularımıza yenilerini ekleyerek ülke sporuna destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.