KİMLER KATILDI?  

İlkokul arkadaşlarından Mustafa Hacınebioğlu ve Hülya Savaş'ın katkısıyla gerçekleştirilen buluşmada A Şubesi öğrencileri, yarım asır sonra eski günleri andı, hatıralarını canlandırdı. 
  Buluşmada ilkokul arkadaşlarından, Feridun Narin, Ahmet Tavaslı, Hasan Sökmen, Şadiye Dönümcü, Şule Karakaş, Hale Davas, Ülker Şenmutaf, Ahmet İlhan Kalafat, Mustafa Hacınebi, Cemal Söker, Ufuk Koyutürk, Hülya Savaş, Ümran Semerci, Hanife Sanlı ve Murat Bozkayalar yer aldı.

ÖĞRENCİLERİNİ GÖRÜNCE DUYGULANDI

Yarım asır önceki öğrencilerini görünce duygulanan sınıf öğretmeni Ayhan Algür, öğretmenliğe ilk adım attığı okul ve sınıfın bu olduğunu aktardı. Algür, "Öncelikle Allah'ıma şükrediyorum, beni böylesine kutsal bir meslek sahibi yaptığı için. Sonra da sizin gibi öğrencilerimize öğretmenlik ve annelik yaptığım için. Hepiniz ilkokuldan sonra meslek sahibi oldunuz ve hayata atıldınız. Bu kutsal vatanımıza hizmet ettiniz. Belki de hala ediyorsunuz. Sizler gibi öğrencilerim olduğu için, gurur duyuyorum. Sizin gibi öğrenciler iyi ki varsınız. Sizleri yıllar sonrasında aynı şekilde, ilkokul yıllarındaki gibi mutlu ve huzurlu görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Allah hepinizin yolunu açık etsin’’ ifadelerini kullandı.

DEDEKTİF GİBİ ARAŞTIRDI

İlkokul öğrencilerinin yeniden bir araya gelmesini sağlayan Mustafa Hacınebi ise şunları kaydetti: "İlkokul arkadaşlarımla bir araya gelmeyi düşündüm. Ardından bir dedektif gibi arkadaşlarımı internet ortamından bulmaya başladım ve büyük oranda ilkokul arkadaşlarıma ulaştım. Bugünkü buluşmamızdan duyduğum mutluluğu kelimelerle ifade etmem biraz zor. Gördüğümüz gibi yarım asır sonra bile bir araya gelerek hepimiz çok mutlu olduk ve ilkokul arkadaşlığımız ve kardeşliğimiz yıllar sonra biraz daha pekişmiş oldu. 50 yıl sonra tekrar bir araya geldik ve bu bizim ilk buluşmamız. Allah ömür verirse bu buluşmalarımızı her yıl geleneksel hale getirmek istiyoruz. Katılan tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’.

TEKRARINI İSTİYORLAR

Hülya Savaş ise açıklamasında, "İlkokul arkadaşları ile yeniden buluşmamızdan dolayı biraz şarj oldum, hatta gençleştim diyebilirim. Tekrardan o eski günlere yeniden geri dönmek benim apayrı duygular yaşamama neden oldu. Arkadaşlarınızla konuşurken bile o yıllara geri dönüyorsunuz ve o yılları yeniden birebir yaşıyorsunuz. Her şey dün gibi gözünüzün önünde. Biraz daha ayrıntılar gözünüzün önüne geliyor. Bunun anlatılması biraz zor fakat gerçek olan bizler bunu yeniden yaşıyoruz. Tarif edilemez mutluluk. Bu gün için bu önemli buluşmamızda birlikte olduğumuz tüm sınıf arkadaşlarımıza ve sınıf öğretmenimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’ diyerek buluşmanın geleneksel hale gelmesini arzu ettiklerini dile getirdi.