CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar'ın kendi evinin su faturasını yanında getirip Aydın'daki su faturalarıyla kıyaslaması üzerine Başkan Çerçioğlu, "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Sen bir milletvekilisin, ağzınızdan çıkan kelimenin cümlenin nereye gideceğini bilmelisin” dedi. CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Fatih Atay'ın Umurlu'daki seçim bürosu açılışına, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioglu'nun yanı sıra CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

'YALANA NE GEREK VAR?'

Açılışta konuşan Milletvekili Sancar, bir Denizlili olarak Başkan Çerçioğlu'nun hizmetlerinden gurur duyduğunu söyledi. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın Aydın’da su faturalarının Denizli’den daha pahalı olduğu iddialarıyla ilgili konuşan Sancar, yanında getirdiği evinin su faturasını vatandaşlara göstererek, "Birkaç gündür üzülerek izliyorum ki değerli AK Parti belediye başkan adayımız su paralarının Denizli’de daha ucuz olduğunu söylüyor. Ben de bunu duyunca öncelikle duyarlı bir vatandaş olarak Denizli’den Aydın’a koştum geldim. Kendi evimin su faturasını da aldım geldim. Değerli AK Parti belediye başkan adayımız demiş ki Denizli’de suyun tonu 2 lira 90 kuruş. Aydın’da da suyun tonu 8 lira. Başka bir ilimizden bahsettiğini düşünüyorum. Su faturamı getirdim. Öncelikle Aydın da burası, Denizli de burası. Yalana ne gerek var, dolana ne gerek var? Denizli’de suyun tonu 5,5 lira. Ama Aydın’da suyun tonu 4 lira 90 kuruşa bile gelmiyor. Yani Aydın’da su Denizli’den daha ucuz. Su İstanbul’da pahalı. Ankara’da pahalı. Kocaeli’de pahalı, Bursa’da pahalı. Kendisinin anlattığı AK Partili belediyelerde pahalı” ifadelerini kullandı.

'BÖYLE GÖZÜNÜN İÇİNE SOKARLAR'

Umurlu'da yaptıkları hizmetleri anlatarak konuşmasına başlayan Özlem Çerçioğlu, su parasıyla ilgili olarak, "Çok değerli milletvekilim az önce bir konuya değindi. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar derler. Ciddi olmak lazım. Sen bir milletvekilisin, ağzınızdan çıkan kelimenin cümlenin nereye gideceğini bilmelisiniz. Ben kendisine cevap vermiyorum. Söyledikleri ciddiyetten uzak. Rakamlar söylüyor. Hepsini birbirine karıştırıyor. Normal karşılıyorum. Çünkü belediyecilikten hiçbir şey anlamıyor. Bari bizim AK Partili belediye meclis üyelerimize sor. Hata yapma. Sonra gelirler 24 saat geçmeden Denizli’nin faturasını böyle gözünüzün içine sokarlar. Bizim sosyal belediyeciliğimizden rahatsız oluyorlar. Kalkmış bizim suyu eleştiriyor. Biz suyu evlere bisiklet pompasıyla mı pompalıyoruz? Elektrikle pompalıyoruz. Gel haydi. Belediyelerin su için kullandığı elektrik ücretsiz olsun, biz de vatandaşa 1 liraya verelim” dedi.

"SANA NE ?"

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar'dan TBMM'ye elektrik fiyatlarını düşürülmesi için önerge verilmesini isteyen Özlem Çerçioğlu, "Ben belediye başkanıyım. Aynı zamanda bir kadınım. Aynı zamanda bir anneyim. Nerede bir vatandaşımızın ihtiyacı varsa ben her zaman orada oldum. Bundan sonra Fatih beyle beraber orada olacağız. Aydın’ın ekonomisinin yüzde 50'si tarıma dayalı. Çiftçimizin ekonomisinin ne kadar zor durumda olduğunu biliyorsunuz. Çiftçimizin tarlada malı kaldı. Gittik büyükşehir olarak satın aldık. Şimdi diyorlar ki sen bunu neden yapıyorsun? Sana ne? Yapacağız. Sosyal belediyeciliği yapmaya da devam edeceğiz, sana mı soracağız ne yapacağımızı. Bizim halk ekmeği eleştirdi. Ege eti eleştirdi. Senin mensup olduğun iktidar partisi ne yapıyor? Meydan meydan soğan, patlıcan, patates satıyor. Ön görü meselesi bunlar. Senin öngörün yoksa ne yapalım?” diye konuştu.