Aydın 'İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu' 2018 yılı 3. olağan toplantısı Vali Yardımcısı Abdullah Aslan başkanlığında gerçekleştirildi. Aydın Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr. Mustafa Aslan, Aydın İŞKUR Müdürü ve kurul üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Abdullah Aslan yaparken ardından Aydın İŞKUR Müdürü Rahmi Terzi, 1 Ocak-30 Haziran arasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

“HEPİMİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

İstihdam kurulunun önemli bir kuruluş olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, “İnsan, çalışma, çalıştırma gibi ekonominin en zor konularından biri istihdam ve işsizliktir. İlimizde insan ilişkileri, planlama, gelecekte yapılacak yatırımlar gibi son derece önemli konuları değerlendirmeye alıyoruz. Şimdi yapacak olduğumuz çalışmalar bundan sonraki yıllarda yapacak olduğumuz çalışmalara yön verecek. Bu yüzden birçok konu üzerinde duruyoruz. Okullarımızdaki yeni yerleştirmeler, kayıtlar önümüzdeki yıllarda ekonomiye ve istihdama yön verecek çalışmalardır. Daha çok önümüzdeki yıllarda neler önem kazanacak, hangi alanlarda yatırım yapmak, hangi alanlarda insan yetiştirmek gerektiğini çok iyi bir şekilde planlamak gerek. Hangi alanlarda sanayicilerimiz yatırım yapmalı, kata değeri yüksek alanlar hangileri diye düşünmek faydalı olacaktır. Bu toplantının önümüzdeki yılların çalışmalarına yön vereceğini umut ediyorum. Bu alanda hepimize büyük görev düşüyor ve bu anlamda başarılı olmak zorundayız” dedi.

“KADINLARA YÖNELİK BİR GİRİŞİM BAŞLADI”

Aydın İŞKUR Müdürü Rahmi Terzi de istihdamın hem dünyanın hem de Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olduğunu ifade ederek, “İşsizliğin azaltılması için kurum olarak birçok mücadele yürütüyoruz. Son olarak bir işletmemizde 25 kadına yönelik cns, kaynak, torna gibi bölümlerde istihdam garantili kurslar düzenledik. Bu silsilenin kar tanesi gibi Aydın’da yayılarak ihtiyaç duyulan iş gücünün sanayinin ihtiyacı olan ana eleman sorununu gidermeye faydalı olmasını temenni ediyoruz. Hem kadınlarımızı istihdama katmak hem de Aydın'daki ana eleman sorununu çözmek adına kadınlara yönelik bir girişim başladı. Şu anda başarılı gidiyor inşallah bu çok daha iyi noktalara gelecek diye umut ediyorum” diye konuştu.   

11 BİN KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Aydın’la ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Terzi,  “Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze kayıtlı 10 ve üzeri çalışanı olan iş yeri sayısı bin 581 çalışan sayısı 79 bin 755 kişidir. Bu işyerlerinden 19-49 arası çalışanı olan işyeri sayısı bin 267 çalışan sayısı 27 bin 031 kişidir. 50 ve üzeri çalışanı olan işyeri sayısı 314 çalışan sayısı 52 bin 724 kişidir. İŞKUR’a kayıtlı 2018 yılı Haziran ayı toplam kayıtlı işsiz kadın 19 bin 014 erkek 15 bin 626 kişi olmak üzere toplam 34 bin 640 kişi bulunmaktadır. 2018 yılı Ocak-Haziran döneminde kurumumuza kayıtlı özel sektör işyerlerinin tamamında toplam 19 bin 968 açık iş alınmıştır. Kurumumuza 18 bin 897 erkek ve 16 bin 405 kadın olmak üzere toplam 35 bin 502 kişi başvuruda bulunmuştur. 11 bin 606 normal ve 151 engelli vatandaşımız olmak üzere toplam 11 757 kişi işe yerleştirilmiştir. Özel sektör işyerlerinde de 7 bin 288’i erkek 4 bin 421’i kadın olmak üzere toplam 11 bin 709 kişi işe yerleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.  

Haber Videosu