Kaliteli incir üretimini önemseyen Germencik Ziraat Odası, üyesi olan incir üreticilerinden gelen talep üzerine ekşilik böcekleri ve sirke sinekleri mücadelesinde çok büyük öneme sahip olan tuzaklardan temin etti. Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu ve yönetimi, temin ettikleri 3 bin adet tuzağı üreticilere dağıtmaya başladı. Dünyanın en kaliteli incirin Aydın'da üretildiğini belirten Çapakçıoğlu, "Aydın'da da incirin yüzde 25'i, Germencik ilçemizde üretiliyor. İlçemizde 3 bin 75 incir üreticimiz, 88 bin 794 dekar alanda üretim yapıyor. Toplam incir üretimimiz ise 40 bin 182 tondur" dedi.

"İNCİR SEZONU ÇOK DAHA GÜZEL GEÇECEK"

Çapakçıoğlu, ekşilik böcekleri ve sirke sineklerinin incire zarar verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "İncirimizin kalitesi ve verimini korumak istiyoruz. Bu kapsamda ekşilik böcekleri ve sirke sinekleri ile mücadele başlattık. Üreticilerimizden gelen talep üzerine 3 bin adet incir tuzağı temin ettik. Bu tuzakları, üreticilerimize dağıtmaya başladık. Üreticimiz, bu tuzakları doğru şekilde kullandığında büyük faydasını görecek. Böylelikle incir sezonumuz çok daha güzel geçecek."

ÜRETİCİLER BİLGİLENDİRİLİYOR

Ekşilik böcekleri ve sirke sinekleri ile mücadelenin sadece tuzaklarla yapılabildiğini vurgulayan Çapakçıoğlu, "Bu canlılarla mücadelede tuzaklar çok önemli. Eksik bilgiden dolayı çiftçilerimiz, tuzakları genellikle tek sefer kullanıyor. Bu yanlış bir uygulama. Doğru olan ise incir ağaçlarına tuzak asma işlemi Nisan ayında başlar. İlek zamanı tuzaklar toplanıp, son ileklemeden 5-6 gün sonra tekrar asılır. İncirler olgunlaştığında da tuzaklar toplanır. Üreticilerimiz, gelecek yıllarda da bu tuzakları kullanabilir. Tuzakların kullanımı ile ilgili üreticilerimizi detaylı şekilde bilgilendiriyoruz" diye konuştu.