Didim Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce hayata geçirilen “Hoş geldin bebek” projesi ilk yılını tamamladı. Belediyenin sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan çalışmayla ilçede yeni doğan bebekler, belediyenin kendi imkanlarıyla belirlenip evlerinde ziyaret edildi.

"AİLELERLE BAĞ KURUYORUZ"

Projeyle ilgili bilgiler veren Proje Sorumlusu ve Çocuk Gelişim Uzmanı Lütfiye Baskın, 1 yıldır projenin sürdüğünü belirterek, “Belediyemizin sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında bu proje başlatıldı. 'Her çocuk eşit şartlarda, eşit imkanlarda doğmalı' felsefesini yerleştirmek istiyoruz. Her aileye ulaşmaya çalışıyoruz. Devlet bu doğanların bilgisini vermiyor, biz de kendi imkanlarımızla ulaşıyoruz. Ulaştığımız aileleri evlerinde ziyaret edip yeni doğanlara hediyeler götürüyoruz. Ayrıca çocukların bakım ve eğitimi konusunda da bilgiler veriyoruz. Belediye başkanımızdan mektup ve hediyelerini vererek ailelerle bağ kuruyoruz. Bugün de 1 yaşına giren çocuklarımızla bir aradayız” dedi.

“AİLELERİN MUTLULUKLARINA ORTAK OLDU”

Başkan Atabay ise etkinlikte yaptığı konuşmada, projede bir yılı geride bırakmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, “Bugüne kadar 150’nin üzerinde aileye ulaştık. Onlara merhaba dedik ve mutluluklarına ortak olduk. Projemizi katlanarak devam ettireceğiz. Ailelere maddi ve manevi anlamda yardımcı olma devam edeceğiz. En büyük destek sizden, biz de bu çalışmaya devam edelim. Çocuklarınızla ve ailelerinizle birlikte mutlu bir yaşam diliyorum. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

DOĞUM GÜNÜ PASTASI KESİLDİ

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de, CHP’li belediyelerin halka dokunan sosyal belediyecilik yaptığını belirterek, Didim Belediyesinin sunduğu bu projenin çok önemli olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından Başkan Atabay, miniklerle bol bol fotoğraf çektirdi. Ardından ailelerle birlikte hazırlanan doğum günü pastası kesildi. Etkinliğin sonunda Başkan Atabay, minik çocukların fotoğrafları ile belediye tarafından hazırlanan hediyeleri ailelere teslim etti.