Karacasulu ustadan öğrendi, Buharkent’te yaşatıyor

Buharkent’te faaliyet gösteren Etem Emirhan Çorba Pide Pizza Izgara Yemek Salonu işletmecisi Ramazan Salınan, Karacasulu pide ustasından öğrendiği zanaatı 25 yıldır yaşatıyor.

Haber albümü için resme tıklayın

Ev yemeklerinin yanı sıra 30 çeşit pide ile Buharkentlilere hizmet veren Ramazan Salınan, “11 yaşından bu yana pide yapıyorum. Karacasulu Süleyman Eken ustadan 25 yıl önce öğrendiğim lezzetli pidenin sırrını geliştirerek bugünlere geldim. Buharkentlileri leziz pide ile buluşturuyorum. Bizim pidemizin en önemli özelliği hamurunun yumuşak olmasıdır. İnsanlar bizi bu yüzden tercih eder. Henüz tatmamış olanları pidemizin lezzetini tatmaya bekliyorum” dedi.

CEMİYETLER İÇİN SİPARİŞ ALINIYOR

Aslen Tavaslı olan Ramazan Salınan, Nazilli’de pideciliğe başladı. 11 yaşında tezgaha giren Salınan, Karacasulu Süleyman Eken ustadan öğrendiği zanaatını geliştirerek bugünlere geldi. Salınan, sulu yemeklerin yanı sıra kıymalı, kuşbaşılı, kaşarlı sucuklu, peynirli yumurtalı, mantarlı başta olmak üzere 30 çeşit pide ile vatandaşlara hizmet veriyor. Salınan ayrıca, düğün ve cenazeler için toplu pide siparişi aldığını sözlerine ekledi.

17 Mayıs 2019 - Gündem

Muhabir Özgür Dedeoluk


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Ses Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Ses Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz


Şehir Markaları

1 yıllık yayın süresi ve makul bütçesi ile markanızı parlatın.

0 (256) 213 16 50
Reklam bilgi

Anket Sitemizi nasıl buldunuz?