2006 yılından bu yana Germencik’te yenilenebilir enerji kaynaklarının milli ve yerli ekonomiye kazandırılması alanında faaliyet gösteren Güriş Holding, Germencik ve İncirliova’daki mahallelere bölge ekonomisinde önemli bir yere sahip incir fidanı dağıttı. Geleneksel 4. Ağaç Dikim Şenliği kapsamında Germencik’in Ömerbeyli,  Kızılcagedik, Dağkaraağaç, Turanlar ve Alangüllü mahallelerinde, İncirliova’nın da Erbeyli ve Sınırteke mahallelerinde olmak üzere toplam 7 mahallede 2 bin 100 incir fidanı dağıtıldı. Güriş Holding’e zirai alanda danışmanlık hizmeti veren Ziraat Mühendisi Yücel Açıkgöz de fidan dağıtımı esnasında vatandaşları fidan dikimi konusunda bilgilendirip çiftçilere örnek dikim modelini anlattı. Bugüne kadar yaklaşık 10 bin adet incir fidanı dağıtan firmanın etkinliklerine, her yıl olduğu gibi bu yıl da çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Kısa sürede tükenen fidanları alan çiftçiler, uygulamadan memnun kaldıklarını ve etkinliğin her yıl devam etmesini istediklerini belirterek yetkililere teşekkür etti.

“AMACIMIZ AYDIN VE ÇEVRE HALKI İLE BÜTÜNLEŞMEK”

Güriş Holding JES Genel Koordinatörü Necati Bayrakoğlu, yapmış oldukları bu sosyal proje ile, Aydın tarımına katkı sağlamayı amaç edindiklerini ifade ederek, “Güriş Holding olarak sürdürdüğümüz iş faaliyetlerinin yanı sıra bulunduğumuz çevreye katkı sağlayabilecek kalıcı projeler üretme gayreti içerisindeyiz. Bunun en iyi örneklerinden birisi Germencik’te firmamız tarafından tamamlanan, Adnan Menderes Üniversitesi’ne hibe edilen Yamantürk Meslek Yüksekokulu’dur. Bu projemiz sayesinde Türk Milli Eğitim sistemine ve Germencik’in sosyokültürel gelişimine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Çevre dostu ve sosyal sorumluluk bilincine sahip olan bir firmayız ve bu sorumluluğumuzu geliştirip devam etme çabası içindeyiz. Üç yıl önce başlattığımız geleneksel fidan dağıtımımızı bu yıl da devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bölge halkı ekonomisi ve sosyokültürel gelişimine katkı sağlayan bu ve buna benzer projelerimize devam edeceğiz. Amacımız Aydın ve ülke ekonomisine katkı sağlarken halkımızla bütünleşebilmektir” dedi. 
  Ayrıca Güriş Holding tarafından Germencik ve İncirliova mahallelerinde yaşayan vatandaşların, santrallerin işleyişi hakkında talep ve şikayetlerini doğrudan firmaya daha hızlı iletebilmeleri için köy kahvesi ve ortak alanlara firma yetkilerinin iletişim bilgilerinin yer aldığı “Şikayet ve Talep” broşürleri asıldı.