Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu 3-I Sınıfı öğrencileri, AYESOB’u ziyaret etti. Öğrenciler, birlik binasında unutulmaya yüz tutmuş mesleklere ait alet ve edevatların sergilendiği standı gezdi. Öğrencilere AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, Başkan Yardımcısı Kamil Tavil ile Sınıf Öğretmeni Rengin Atile eşlik etti. Öğrenciler, stantta sergilenen eski aletlere hayran kaldı.

"ÇOCUKLARIN DÜNYASI ZENGİN" 

Çocuklara ‘Ahi Evran kültürü’ aşıladıklarını belirten AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu 3-I sınıf öğrencilerinin Birliğimize ziyaretleri bizleri hem çok duygulandırdı, hem de çok sevindirdi. Başta sınıf öğretmenleri Rengin Atile Hanıma olmak üzere bütün öğrencilerimize çok teşekkür ederim. Kendilerine esnaf ve sanatkar kavramı, esnaflığın gelişimi ile ilgili bilgiler aktarıp, Ahi Evran kültürünün gelişimi ve geçmişte kullandığımız alet ve edevat hakkında bildiler aktardık. Önem verildiği zaman kendilerine verilen değer kadar, değer veren bir gençlikle daha sağlam, daha sağlıklı bir toplum olabilmek adına bu ziyaretin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımızın baş başa kaldığımızda, onları dinlediğimizde, onlarla vakit geçirdiğimizde ne kadar zengin dünyaları olduğunu gördük” dedi. 
  Ziyaretin sonunda AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan tarafından Sınıf Öğretmeni Rengin Atile'ye Ahi Evran heykeli hediye edildi.