Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Ocak'ta başlattığı 2,5 milyon kişilik artı istihdam seferberliğine Aydın'da işverenlerin daha fazla katkıda bulunması için çalışmayı sürdüren İŞKUR İl Müdürlüğü, esnaf ziyareti düzenledi. Üzerlerine istihdam seferberliğini tanıtıcı özel yelek giyen ve şapka takan İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi ile 34 iş ve meslek danışmanı, Efeler ilçesi, Adnan Menderes Bulvarı'nda esnafla buluştu. Beraberindekilerle birlikte tek tek dükkanları gezen Terzi, bir araya geldiği esnafları istihdam seferberliği hakkında bilgilendirdi.

"ÇOK CİDDİ TEŞVİKLERİMİZ VAR"

İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 Ocak itibariyle 2,5 milyon kişilik artı istihdam seferberliği başlattığını belirterek, "İşverenlerimizin, istihdam seferberliğine katkıda bulunması için 'Burası Aydın, burada iş var' sloganıyla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İşverenlerimizi, istihdam teşvikleri hakkında bilgilendiriyoruz. Çok ciddi teşviklerimiz var. Hem maaş, hem de sigorta anlamında. Tüm derdimiz işsizliği azaltmak ve kayıt dışı çalışmayı yok etmek. Yaptığımız çalışmaların sonucu olarak istihdamın artacağına, işsizliğin düşeceğine inanıyoruz" dedi.

"TURİZM SEKTÖRÜNE GÜVENİYORUZ"

Aydın'ın önemli turizm merkezlerine sahip olduğunu ifade eden Terzi, "Turizm sektöründe, son yılların en büyük istihdamı gerçekleşecek. Çünkü bu yıl turizm çok iyi geliyor. Almanya ve İngiltere'den yapılan açıklamalar da bu yönde. İstihdam konusunda turizm sektörüne güveniyoruz. Yabancı dilini geliştirmek veya aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen gençlerimizi, üniversite öğrencilerimizi, turizm sektöründe çalışmak için İŞKUR'a bekliyoruz" diye konuştu.