Belediye Meclis üyeleri çeşitli konularda sözlü önerge verirken zaman zaman tansiyon yükseldi. Belediye Meclis Üyesi Erdinç Gümüş, “Belediyeye İller Bankası’ndan gelen payda personel giderleri yüzde kaça tekabül ediyor? Yeniden personel almak için bize yasa ne kadar izin veriyor.? Bunun yazılı olarak meclis üyelerine verilmesini istiyorum. Ben bunun tüm üyelere yazılı olarak verilmesini istiyorum. Karacasu Belediyesinde ben bir meclis üyesi olarak ilk defa bir bilgi almak için böyle engel gördüm. Bu işleri ben de yaptım. Ben meclis üyesiyim, bu bilgiyi vermekten niye çekiniyorsunuz?” diye sordu.

“İŞİ SİYASETE DÖKMEYELİM”

Gümüş’ün önergesi oy çokluğu ile reddedildi. Belediye Başkanı Zeki İnal, “Siz iki ay önce bu görevdeydiniz. Sorduğunuz soruların cevabını biliyorsunuz” dedi. AK Parti’li Meclis Üyesi Memduh İlgili de, “Ben senle 5 sene meclis üyeliği yaptım. 2 ay önce bu görevlerde siz vardınız. Şimdi gelip bildiğiniz halde soru soruyorsunuz. Geçen mecliste de Ataeymir’deki petrol ofisinin durumu ne olacak diye soruyordunuz. Bunlar iki ay önce sizin yetkinizdeydi. O zaman yapmayıp şimdi eleştiriyorsunuz. İşi siyasete dökmeyelim” diyerek tepkisini dile getirdi.

“TOPLANTILAR NEDEN BAŞKANLIK MAKAMINDA?”

İYİ Parti’li Belediye Meclis Üyesi Nail Kurt da 3 sözlü önerge verdi. Kendilerine gönderilen meclis gündeminde toplantının toplantı salonunda yapılacağının söylenmesine rağmen başkanlık makamında yapılmasının doğru olmadığını söyleyen Kurt, “Toplantıların toplantı salonunda yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Meclis toplantılarının en az 1989’dan beri başkanlık makamında yapıldığı bilgisi verilirken gerekli çalışmaların yapılacağı aktarıldı. Kurt, bir diğer konu olan kaldırım işgali ile ilgili, “İlçemizdeki ana caddelerindeki yaya kaldırımlarında işgaliyenin minimuma indirilmesini gerektiğini düşünüyorum. Eksisi var artısı var. Yıllardır konuştuğumuz bir konu. Ortak bir karar alabilirsek başarabiliriz. Mustafa Kemal Paşa ve Tavas Caddesinde kaldırımdan yürüyemiyoruz. Kaldırımların yeri bile belli değil. Birinin başına bir şey gelse sorumlusu biziz. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde kaldırımların yayalara bırakılmasını talep ediyorum. Sağlıklı, düzenli bir düzen oluşsun” şeklinde önerge verdi.

STADYUM ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Kurt bir diğer önergesinde, Karacasu stadyumu ile stadyumun doğu tarafında 13 metre eninde 150 metre uzunluğunda boş bir alan var. Gençlik Spor’a aittir muhtemelen. Burası yıllardır atıl alan. Gençlik Spor ile ortak proje hazırlanıp burası güzel bir Millet Bahçesi yapılabilir” dedi. Kurt’un 3 önergesi de gündeme alınması için oya sunulmadı. Araştırmaların yapılacağı söylenerek bir dahaki meclise bırakıldı. Zeki İnal kaldırım işgali ile ilgili olarak, “Önce trafiği düzene sokalım ardından kaldırımları düzenleriz. Şu an yola kesinlikle çıkarılmasına karşı çıkıyoruz ve engel oluyoruz. Zamanında hata ana caddelere kahvehane ruhsatı verilmekle yapılmış. Sorun bu” dedi. CHP’li Erdinç Gümüş de kaldırımlardan önce ana trafiğin düzene sokulması gerektiğine dikkat çekti.

MECLİS SONUNDA ENTERESAN ANLAR

Toplantının son bölümünde ise enteresan anlar yaşandı. MHP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Osan, Başkan Yardımcısının maaşının arttırılması yönünde düşüncesini dile getirdi. Gündeme alınıp alınmaması konusunda değerlendirme yapılacağı sırada bu önergeden bir anda vazgeçildi. Böylelikle net 2 bin 600 lira olan Belediye Başkan yardımcısının maaşının arttırılması konusu konuşulmadan kapanmış oldu.