Bu yıl Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması turizm beldelerinde sevinçle karşılarken, Didim de dört gözle bayramı bekliyor. 
Doğası, denizi ve tarihi yerleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Didim'de gerek Aydın Büyükşehir Belediyesi, gerekse Didim Belediyesi tarafından bayram hazırlıkları büyük oranda tamamlandı. İlçede 5 yıldızlı büyük oteller yüzde 90’ının üzerinde doluluk oranlarına ulaşırken, küçük otellerdeki doluluk oranlarının ise yüzde 60’ı geçtiği belirtiliyor. Günübirlik tatilcilerle bu oranın daha da artması bekleniyor.

“HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK”

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, 9 günlük bayram tatilinde ilçede büyük bir yoğunluğun oluşmasını beklediklerini belirterek, “Biz sezon hazırlıklarımızı neredeyse tamamladık. Başta Altınkum Plajı olmak üzere birçok yerde temizlik, bakım ve onarım çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Yalı Caddesindeki hazırlıklar Büyükşehir Belediyemizce yapıldı. İşletmeler iş yerlerini hazırladı. Bizler de gerek kent merkezinde, gerekse mahallelerimizde çalışmalarımızı yaptık. Belediyemizde başta Zabıta, Temizlik ve Fen işler olmak üzere tüm birimlerimiz çalışma planlarını yaptılar. İlçemize gelen tatilcilerimizi en güzel şekilde ağırlamaya gayret edeceğiz” dedi.

“DOLULUK ORANLARI YÜKSEK”

Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk ise, ilçedeki 5 yıldızlı otellerin durumunun iyi olduğunu vurgulayarak, “Büyük otellerin yetkililerinden aldığımız bilgilerde otellerimizin doluluk oranları şu an yüzde 90’ları aşmış durumda. Bunun böyle devam edeceğini öngörüyoruz. Daha küçük otellerde ise şu an rezervasyon oranları yüzde 60’larda fakat hafta sonunda bu oranının daha da artacağını düşünüyoruz. Gerek günübirlikçiler, gerekse son dakika rezervasyonlarıyla bu oran daha da artacaktır. Şu an için bir sorun görünmüyor” diye konuştu. 
  ESNAFA DUYARLILIK ÇAĞRISI
  Şentürk, Didim esnafına da 9 günlük tatil dönemi için duyarlılık çağrısında bulunurken, “Özellikle Yalı Caddesindeki işletmelerimizin iş yerlerini temiz ve bakımlı tutmaları, fiyat politikalarını değiştirmemeleri noktasında duyarlı olmalarını bekliyoruz. Hanutçuluk konusunda titiz davransınlar. Kaybedilen müşteriyi geri getirmek çok zor. Bu noktada sadece işletmeler değil, taksiciler, market ve diğer işletmeler de müşteri memnuniyetini ön planda tutarsa, bayram dönemi tüm esnaflarımıza iyi gelecektir. 9 günlük bayram tatili döneminin ilçemiz açısından verimli olmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.