Kutlamalara, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, , Belediye Başkanı Ömer Günel, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Sahil Güvelik Bot Komutanı Muhittin Güneş Onay, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Teğmen Aykut Kuş, Askerlik Şube Başkanı Personel Asteğmen Tayfun Altuntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, İlçe Müftüsü Vehbi Akşit, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

"SİZLERDEN ÇOK ŞEY BEKLİYORUZ"

Kutlamalar ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Saat 10.00’da başlayan 23 Nisan kutlama töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, günün önlem ve anlamını anlatan konuşma yaptı. Ataman, 23 Nisan 1920 tarihinin ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gün olduğunu söyledi. Ataman, "Dünyada kutlanan ilk çocuk bayramının önemi büyüktür. Böyle bir büyük zafer çocuklara armağan edilmiştir. Egemenlik tarih boyunca şanlı ecdadımız için en önemli ulusal duruş mücadelesi olmuştur. Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar değerli, önemli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz” diyerek tüm çocukların bayramını kutladı.

GÖSTERİLER İLGİYLE İZLENDİ

Konuşmanın ardından şiirler okundu, minik öğrencilerin gösterileri, halk oyunları ilgiyle izlendi. Ukrayna Kültür Derneğinin misafir çocukları da törene renk katarak Türkçe şarkı söyledi. ADÜ Devlet Konservatuvarı Ortaokul öğrencileri müzik ziyafeti sundu. Törenler sonunda İsmail Cem Meydanı'nda kurulan eğlence parkında çocuklar gönüllerince eğlendi.

Haber Videosu