Fuara katılan Peninsula Tour Genel Müdürü Fahrettin Çiçek, düzenlenen panellere katılarak sektörün önde gelen firmaları ve uzmanları ile sektör de geleceğin trendlerini tartıştılar.

KRUVAZİYER TURİZMİ YÜKSELİŞE GEÇİYOR

Fuar ve beklentiler ilgili açıklama yapan Peninsula Tour Genel Müdürü Fahrettin Çiçek “2018 yılı içerisinde şirket olarak gerekli çalışmalarımızı yapıp ‘’gemi acenteliği’’ lisansımızı aldık. Kruvaziyer turizminin ülkemizde yeniden yükselişe geçtiği bir döneminde hem gemi acenteliği hem de kıyı turlarında daha etkin rol almak istedik ve bu fuara katıldık. 2018 yılı itibari ile turizm çeşitlerimiz arasına hem Golf hem de Kruvaziyer turizmini almıştık. Golf turizmi ile ilgili operasyonlarımız başladı. Kruvaziyerle ilgili de tüm fuar, kongre ve diğer etkinliklere katılımımız sürecek" diyerek açıklamalarına devam etti. Çiçek ayrıca ülkemizde kruvaziyer turizmi ile ilgili yaşanan sıkıntılara da değindi, “ Kruvaziyer turizminde Kuşadası ve Türkiye 2021 ve sonrasına hazırlansın ama bu arada istikrarı bozacak bir olay olmasın. İstanbul’un Kruvaziyer limanları biran evvel açılmaz ise ülkemizin tam anlamı ile bir Kruvaziyer destinasyonu sayılması zor olacak. Kendi yerli Kruvaziyer şirketlerimizi kurup kendi yolcu gemilerimize sahip olmadıkça ülkemizin liman kentlerinden herhangi birinin HomePort olması neredeyse imkansız. Kıyı turlarında alışveriş merkezleri odak olmaktan çıkarılsın, liman kentlerinde kruvaziyer müşterisini cezbedecek müzeler, sanat merkezleri gibi yeni çekim merkezleri oluşturulsun. Limanlarda gemiden inme oranları irdelensin, daha çok misafirin kente çekilmesi için adımlar atılsın. Kıyı turlarında kitle turizmi özelliği taşıyan turlar yerine otantik ve kişiye özel tur ve ürünlere ağırlık verilsin" dedi.

"ÜLKEMİZ İÇİN KRUVAZİYER TURİZMİNİN GELECEĞİ PARLAK"

Çiçek, “ Dünyada Her yıl düzenli büyüyen ve yıllık otuz milyona yaklaşan Kruvaziyer yolcu sayısı ülkelerin daha çok Kruvaziyer ağırlamak için bu turizm çeşidinin gelişmesini yeni limanlar, yeni ve modern terminaller kurulması, bürokrasinin azaltılması gibi birçok teşvik edici önlemlerle desteklemeye devam ediyorlar. Hali hazırda dünya da 110’un üzerinde Mega Kruvaziyer’in tersanelerde yapım halinde olduğunu da varsayarsak geleceği oldukça parlak bir turizm çeşidinden ülke ve bölge olarak yüksek potansiyelimize paralel pay alabilmek için bu alandaki tüm alt yapımızı ve bürokrasimiz dahil üst yapımızı yeniden yapılandırıp kendimizi dünya standartlarına göre güncellemeli ve Kruvaziyer turizminin gelişiminin önündeki engelleri kaldırmalıyız“ diyerek, kruvaziyer turizminin dikkate değer olduğunu söyledi.