Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Miletos Antik Kenti ile Apollon Tapınağı'nı birbirine bağlayan kutsal yolda geleneksel yürüyüşe imza atıldı. Yürüyüş öncesinde Didim Ticaret Odası (DTO) tarafından kumanya, belediye tarafından su, şapka ve tişört dağıtıldı. Yürüyüş etkinliğine, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı ile DTO Başkanı Hilmi Erbaş da katıldı. Etkinliğe Didimli doğa yürüyüşçülerinin yanı sıra, 6 farklı yürüyüş grubunun üyeleri eşlik etti.

PROTOKOLDEN KATILIMCILARA TEŞEKKÜR

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, geleneksel hale gelen kutsal yol yürüyüşüne katılım sağlayan herkese teşekkür ederken, bu tür etkinliklerin kentin tanıtımı içinde önemli olduğunu belirtti. Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise, Turizm Haftası ile Vegan Festivali içerisinde bu tür bir etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirterek tarihi, doğası ve kültürüyle Didim’in tanıtımına katkı sağlayacak yürüyüşe destek olanlara teşekkürlerini iletti.

GÜZERGAHIN TADINI ÇIKARDILAR  

Öte yandan Akköy’den başlayıp Apollon Tapınağı’na kadar süren 13 kilometrelik yürüyüşte doğa ve tarih meraklıları güzergahın tadını çıkardı. Yürüyüş Apollon Tapınağı çevresinde sona ererken, katılımcılara yürüyüşün ardından ikramlarda bulunuldu.