Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in talimatı üzerine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ‘Aydın Kültürü’ne katkı sağlayan 80 kişi ödüllendirildi. Efeler ilçesindeki İl Kütüphanesi’nde yapılan programda ödül almaya hak kazananlara teşekkür belgeleri takdim edildi.

“SİZLER SAYESİNDE VAR OLACAĞIZ”

Milletler için dilin çok önemli bir unsur olduğunu kaydeden Köşger, “Milletleri millet yapar unsurlar vardır, dil bunlardan en önemlisi. Dil, kültür, edebiyat bunlar varsa milletin tarihinde, o millet tarih sahnesinde olmaya devam eder. Hak ettiği şerefli yeri almaya devam eder. Hani diyorlar ya ‘Türküleri olan bir milleti esir edemezsiniz’. Milletleri millet yapan hassas değerler bunlardır” dedi.
  Kültürün toplumların geleceği için çok önemli olduğunu belirten Köşger, “Bu şehrin hudutları içinde 22 tane antik kent var. 8 bin yıllık tarih var. O insanlar dinlerini, kültürlerini kaybettikleri için asimile oldular, gittiler. Sizlerin sayesinde şehrimiz de var olmaya devam edecek, şehrimize özgü kültürler de var olmaya devam edecek” diye konuştu.
  Yoğun katılımla gerçekleşen programda Ses Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Akgül’e, kent kültürüne sağladığı katkıdan dolayı Vali Köşger tarafından teşekkür belgesi verildi.