Aydın’da düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerine bu yıl Yenipazar da dahil edildi. 15 Nisan'da başlayan etkinlikler kapsamında Yenipazar'da Yörük Ali Efe Evi Müzesi bahçesinde yöresel yemeklerin tanıtımı yapıldı. Aydın Valisi Köşger, etkinlikte Yörük geleneğinde yer alan sekiz köşe kasketi takarak boynuna Yörük poşusu bağladı. Kıl çadıra da giden Köşger, yöresel ürünlerin tadına baktı.
Yörük Ali Efe Müzesi bahçesindeki etkinlikte şapkalar, Yenipazar kadın kooperatiflerinin ürettiği yöresel ürünler, Yenipazar Halk Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan tel kırmadan kemik işleme sanatına kadar birçok el işi ürünlerinin bulunduğu stantlar gezildi. Daha sonra Yörük Ali Efe'nin dağlarda kullandığı silahlardan özel eşyalarına kadar birçok tarihi materyalin bulunduğu ve yaşamının bir bölümünün geçtiği müze evi ziyaret edildi. Ardından müze bahçesinde Yenipazar Karaçakal Yörükleri Derneği tarafından hazırlanan, Yörük geleneğini canlandıran bölüme geçildi. Dernek tarafından kurulan kıl çadıra buyur edilen protokol üyeleri, kendilerine hediye edilen Yörük poşularını sırtlarına geçirerek, saz eşliğinde mazisi geçmişe dayanan Yörük kültürüne ortak oldu.

"TURİZMİ 12 AYA YAYACAĞIZ"

Yenipazar'ın Turizm Haftası'na ilk kez dahil edilmesinin önemli bir konu olduğuna dikkat çeken Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, "Yenipazar sakin şehir unvanı alan tek ilçemiz. Bu bakımdan hem gastronomisiyle, hem kültürel birikimleriyle bu unvanı hak ediyor. Yavaş şehir unvanını bu günden sonra daha iyi değerlendireceğini düşünüyoruz. İlçemiz, etkinliklere iyi hazırlandı. Karaçakal Yörükleri de burada kültürümüzün ayrılmaz parçalarını güzel bir şekilde aktarmış. Güzel bir etkinliğe ortak olduk. Yenipazar'da ve tüm ilçelerimizdeki iddiamız; turizmi 4 aydan 12 aya yaymak. Turizmi yaygınlaştırıp amacımıza ulaşacağız ve devamı gelecek inşallah" şeklinde konuştu.

“YENİPAZAR KIRSAL VE EKOTURİZMİN UĞRAK YERİ OLACAK”

Başkanlığının ilk haftasında böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Yenipazar Belediye Başkanı Mehmet Yüsran Erden, "Turizme dayalı yerel kalkınma modelini bir önceki dönem, 'Sakin Şehirler' manifestosuyla başlatmıştık. O model içerisinde birçok faktör var ancak genel olarak ilçenin zenginleşmesini sağlayan bir manifestoydu. Bu anlamda turistlerin veya yatırımcıların gelebilmesi için ilçemizin merak edilen bir yer olması gerekiyor. Yenipazar en kısa sürede tanınan bir yer olacak. Lokantalar, konaklama ve turiste dönük ürün pazarlayan işletmeleri geliştirerek bunu sağlayacağız. Buradaki turizmi bu şekilde geliştireceğiz. Yenipazar alternatif turizm arasına girmeyi başaran kırsal ve ekoturizmin uğrak yeri olacak” ifadelerini kullandı. 
  Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'in yanı sıra etkinliğe, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Yenipazar Kaymakamlığına vekalet eden Köşk Kaymakamı Serdar Kaya, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Seyfi Bozçelik, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.