Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Fatma Yazıcı, sanatıyla hayranlık uyandırıyor. Kentte kırsal bölgeleri sık sık ziyaret eden 50 yaşındaki Yazıcı, ziyaretleri esnasında yıkıntılar arasından testi başta olmak üzere ahşap ürünler topladı. Evli ve iki çocuk annesi Yazıcı, dezenfekte ettiği testi ve ahşap ürünlerinin üzerine, Aydın’ın tarihi yerleri ile yerel ürünlerini resmediyor.

SERGİ AÇACAK

Geçmiş yıllarda kiremitleri resimlediğini kaydeden Yazıcı, “Bir internet sitesinde eski kiremitlerin süslenmiş halini gördüm. Resimlediğim kiremitler yoğun ilgi gördü. Bu anlamda bu kez testi başta olmak üzere ahşap ürünlerin üzerine resim çizmeye başladım. Ahşap ve testilerin üzerine Aydın’ın yerel ürünleri ile tarihi yerlerini resmettim. 100 testi, 25 ahşap olmak üzere toplam 125 ürünü resimle süsledim. Yağlı boya tekniğiyle yaptığım bu resimleri, önümüzdeki Mart ayında açacağım sergiyle gösterime sunacağım” dedi. 
  Telis çuvalı üzerine çizdiği resimlerin de olduğunu kaydeden Yazıcı, yağlı boyadan yaptığı tablo resimlerinin de sergide yer alacağını söyledi.