Başkan Erdoğan Eker, kendine ait ofisinde, Cumartesi günü oynanan Silivrispor maçında yaşananlarla ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Eker, "Taraftarım diyen bu ahlaksızlardan şikayetçiyim. İlgili makamların görevlerini yapmasını bekliyorum. Bunlar karşısında sessiz ve pasif kalmak, devletimizi aciz duruma düşürür. Bunu kimse yapamaz. Devletimizi temsil edenler, bu kişilere göz yumamaz. Yasaların uygulanmasında olur beklenmez. Bu çapulcuların halkın huzurunu bozması mı bekleniyor? Ben bunu görev ciddiyetsizliği kabul ederim " dedi.

"BU NASIL TARAFTARLIK?"

"Herkes görevini yapacak" başlıklı basın açıklamasında Erdoğan Eker, her Nazilli Belediyespor maçında, "Taraftarım" diyen birkaç ahlaksız, çapulcu rezaleti yaşandığını söyledi. Eker, "Cumartesi günü oynanan Nazilli Belediyespor maçında takım 1-0 galipken bile kendi futbolcularına hakaretler ettiler. Bu tür saldırılar futbolcularımızın öz güvenini bozar. Bu nasıl taraftarlık? 3-5 kişilik ahlak yoksunu kişilerin, devletimizin, emniyet güçlerimiz gözlerinin önündeki bu saldırılarına devam etmeleri, emniyet güçlerinin müdahale bile etmemesi daha da üzücü bir durumdur" ifadelerini kullandı.

"FACEBOOK ÇETESİ İDDİASI"

"Cumartesi günü statta sayın Kaymakamımızın eşi ve misafiri ile kalabalık bir hanımefendi gurubu da vardı. Bunlar küfür izlemeye gelmiyorlar" diyen Eker, Nazilli'de bir facebook çetesi olduğunu da iddia etti. Eker, "Birisi sanki işaret ediyor. Sahte hesaplardan saldırılar başlıyor. Bunlar da araştırılmalı. 6222 Sayılı Sporda Şiddet Yasası, Nazilli'de niçin işlemiyor, uygulanmıyor? Yasa uygulayıcıları niçin görevlerini yapmıyor. Bu gidişe göz yumarsak sporu izlemeye gelen olur mu? Bu sporumuza da ihanettir. Ben Erdoğan Eker olarak bu kişilerden şikayetçiyim. Makamların görevlerini yapmasını bekliyorum. Çekilen kamera görüntülerinin incelenmesini, suçluların ortaya çıkmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

"HALKIN HUZURUNU BOZMALARI ÖNLENMELİ"

Eker, sözlerini şöyle tamamladı: "94 yaşındaki yaşayan anneme, eşime, yönetici arkadaşlarıma ağza alınmayacak küfür eden bu çapulcular kimlerden himaye görüyor da bunları yapabiliyor?  Artık bu oyunlar Nazilli'de son bulmalı. Bu kişilerin halkın huzurunu bozmaları önlenmeli."