Aydın’ın Efeler ilçesi Işıklı Mahallesi’ndeki bir kır düğün salonunda 28 Temmuz 2017 günü düzenlenen törenle dünyaevine giren Burcu ve Şadi Lüz çifti, düğün sonrası akıllarına gelmeyecek şoku yaşadı. Düğün salonuyla fotoğraf ve video çekiminin de içinde olduğu bir anlaşma yapan çift, düğünün ardından aylar geçmesine rağmen fotoğraflarını ve videoalarını düğün salonundan teslim alamadı. Uzun uğraşlar sonucu düğün salonu fotoğrafçısı A.T. ile bir araya gelip fotoğrafları almak istedikleri sırada fotoğrafların yandığı haberini alan çiftin bir anda dünyası karardı. Hard disk yandı iddiasıyla 3 ay oyalandıklarını ve telefon görüşmelerinde de fotoğrafçı A.T. tarafından kendilerine saygısızca davranıldığını ileri süren çift, yaşananlara daha fazla dayanamayıp yargı yoluna başvurdu.

100 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI AÇTILAR

Fotoğraflar konusunda herhangi bir gelişme yaşanmayınca Lüz çifti, düğün salonuna toplam 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Yaklaşık bir buçuk yıl süren davanın ardından çıkan kararda mahkeme gelin ve damat için düğün salonuna 5’er bin liradan toplam 10 bin lira tazminat cezası verilmesini kararlaştırdı. Mahkemenin verdiği cezayı yeterli bulmayan Lüz çifti ise bir üst mahkemeye başvurdu.

“YAKLAŞIK İKİ AY OYALADILAR”

En mutlu günlerinden bir adet dahi foto bulunmadığını ifade eden Burcu Lüz, “28 Temmuz 2017 tarihinde Aydın Işıklı Mahallesi mevkiinde yer alan bir kır düğün salonunda yapmış olduğumuz yaklaşık 650 kişilik yemekli düğünümüzde fotoğraf çekimi de anlaşmamıza dahildi. Düğünümüz olduktan bir hafta sonra düğün salonundan fotoğraflarımızı ve videolarımızı istedik. Ama Fotoğrafçı A.T. ve Düğün Salonu Sahibi E.T. her defasında çok yoğun bir dönemde olduklarını ifade ederek bizden zaman tanımamızı istediler. Bizi bu şekilde yaklaşık iki ay gibi oyaladılar. Daha sonra mesajlara ve telefonlarımıza cevap verilmeyince biz bir terslik olduğunu anladık ve en sonunda da fotoğrafların yandığı haberini aldık” dedi.

MAHKEMEYİ KAZANDILAR

Yaşanan gelişmeleri büyük bir ihmalkarlık olarak değerlendiren Lüz, “Daha sonra biz fotoğrafçı A.T'yi aradık, bana telefonda çok ciddi bir saygısızlık yaptı. Suçlu oldukları halde düğün salonu yetkililerinden bir özür bile dilenmedi. Düğünümüzden elimize ulaşan hiçbir fotoğrafımız yok. Ne dış çekim yaptırdık, ne de gelinlik damatlıkla düğünden çekilmiş fotoğrafımız var. Efes Bandosu Grubu'na kadar çağırdığımız, ayrıca organizasyon ayarladığımız düğünümüzden maalesef hiçbir fotoğrafımız yok. Daha sonra yasal hakkımızı kullandık ve mahkemeye başvurduk. 50 bin kendim, 50 bin eşim için toplam 100’er bin liralık dava açtık. Bir buçuk yıl süren davanın ardından davayı kazandık ve hakim de 5’er bin lira olmak üzere toplamda 10 bin lira tazminatı uygun gördü. Bizim maddi durumumuzu zenginleştirme gibi bir amacımızın olmadığını belirterek bir üst mahkemeye başvurduk. Şu anda da tebliğ bekliyoruz” diye konuştu.

“EVLENECEKLERİ UYARDI: DİKKAT EDİN”

Hukuki yollardan haklarını aramaya devam edeceklerini dile getiren Lüz, “Mahkemenin uygun gördüğü para benim gelinlik param değil. Gelinlik param olmayan bir para için ben niye iki yıl mahkeme sonucunu bekleyeyim. Biz bu mahkemeye başvururken maddi durumumuzu zenginleştirelim diye başvurmadık. Bizim alacak olduğumuz parayla işimiz yok. Bizim ağzımız yandı, başkaları da aynı pozisyona düşmesin. İnsanlar böyle ihtimallerin olduğunu bilip daha dikkat etsinler” ifadelerini kullandı.