TÜFAD Aydın Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu’nun ilk toplantısı yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenmişti. Çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilen kongrenin ikinci toplantısı için üyeler, İncirliova-Efeler kara yolu üzerindeki Lider Okulları’nın Toplantı Salonu’nda toplandı. Yoğun katılımın sağlandığı kongrede 11 yıldır dernek başkanlığını yapan Teknik Direktör Tevfik Ata Tekin’in karşısına rakip çıkmayınca, tek liste ile seçime gidildi. Açık oylama ile yapılan seçimde üyelerinin tamamının oyunu alan Başkan Tekin, yeniden başkan seçilerek dördüncü dönemine yürüdü.

"AYDIN FUTBOLU DİP YAPMIŞ DURUMDA"

Kongrede konuşan Başkan Tekin, “Biz antrenörler olarak birlik olmalıyız. Bu birlikteliğimizi sürdürdüğümüz sürece TÜFAD Aydın Şubemiz daha iyi yerlere gelecek. Biz antrenörler olarak görevimizi yapıyoruz, futbolcu yetiştiriyoruz. Bizim yetiştirdiğimiz oyuncular milli takımlarda ve Süper Lig’de oynuyorlar ama bizim bundan sonraki süreçte TÜFAD Aydın olarak Aydın futboluna yön verecek yöneticileri de yetiştirmemiz gerekiyor. Aydın futbolunun kalkınabilmesi için biz antrenörlerin mutlaka işin içerisinde olması lazım. Çünkü bu yönetici anlayışı ile Aydın futbolu dip yapmış durumda. Geçen sezon Aydınspor 1923 Bölgesel Amatör Lig’e, Nazilli Belediyespor 3. Lig’e düştü ve profesyonel futbol liglerinde sadece bir takımımız kaldı. O da Nazilli Belediyespor’dur. Bunu biz Aydın’daki antrenörler yapmadık, yönetici olan zihniyetler yaptı. Biz işimizi dört dörtlük yapıyoruz” dedi.

"MİSYONUMUZDA YÖNETİCİ YETİŞTİRMEK DE OLACAK"

Yöneticilerin zora geldiği ve para olmadığı zaman yerli antrenörleri çağırdığını kaydeden Tekin, “Bize görev geldiğinde de biz taşın altına elimizi koyup, 100 bin lirayı da tek kalemde silebiliyoruz. Ne zaman para oldu, o zaman dışarıdan antrenör çağırıyorlar. Biz dışarıdan gelen antrenörlere karşı değiliz. Biz hiçbir zaman çömez insanlar değiliz. Biz takımlarımıza katkı sağlayacak tüm antrenörlere destek verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Yönetim anlayışına karşı bundan sonraki tavrımız daha da sert olacak. Bundan sonraki her yönetici yanlışına TÜFAD Aydın olarak basın açıklaması yapacağım. Çünkü bundan daha aşağısı yok. Bu şehrin bir geçmişi var. Zamanında beş takımla profesyonel futbol liglerinde Aydın’ı temsil ediyorduk. Şimdi artık sadece Nazilli Belediyespor profesyonel futbol liglerinde Aydın’ı temsil ediyor. Aydın’da adam gibi antrenörler var ama bu profesyonel futbolu yönetecek yöneticiler yok. Bundan sonraki misyonumuzda yönetici yetiştirmek de olacak” diye konuştu.

YENİ YÖNETİM

Tevfik Ata Tekin başkanlığındaki yeni yönetimde Mustafa Yağçı, Kazım Zeyrek, Osman Aktar, Muzaffer Yılmaz, Bülent Demirayak, Sabri Hakan Ündey, Hasan Karaca, Soner Ancın, Oktay Boyraz, Erkan Eyiol, İlyas Doğan, Cemal Aris, Şakir Konyalı ve Süleyman Kabasakal yer aldı.