Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yılı olan 5 Eylül tarihinde çeşitli etkinlikler düzenleyen Nazilli Belediyesi, düzenlediği programa her yıl olduğu gibi bu yıl da yabancı konukları davet etti. Birkaç yıldır kutlama çerçevesinde konser düzenlemeyen MHP’li Belediye, bu yıl için TRT ile anlaşarak Türk Sanat Müziği Konseri düzenleme kararı aldı. Yapılan anlaşma gereği konser geniş bir izleyici kilesi olan TRT Müzik televizyonundan da canlı olarak yayınlandı. Nazilli Belediyesi'nin bu konser için 35 bin lira bütçe ayırdığı öğrenilirken, bu etkinlik karşısında CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi ise 150 bin lira olduğu öğrenilen bir bütçe ile ünlü sanatçı Teoman’ı Nazilli'ye getirdi.

NAZİLLİ HALKI İKİYE BÖLÜNDÜ!

Nazilli ve Aydın Büyükşehir belediyelerinin iki farklı noktada konser düzenleme kararı alması ise başta Nazilli’ye gelen yabancı konukları hayrete düşürürken, birçok vatandaşın da tepkisini çekti. Vatandaşlar, son günlerde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle belediyelerin afaki bütçelerle milli serveti bonkörce harcadığını savunurken, iki belediyenin birleşerek birlikte organizasyon yapmalarının daha doğru olacağını dile getirdi.

TRAFİK ALT ÜST OLDU!

Şehrin en işlek ve yoğun trafiğinin yaşandığı ana arterlerden Belediye ve İstasyon meydanları bariyerlerle çevrilerek trafiğe kapandı. Hasta ve yaralı taşıyan ambulansların geçiş güzergahı olan yolların kapatılması, olası hasta nakilleri için büyük bir risk olarak nitelendirildi.

EMNİYET ZOR DURUMA DÜŞTÜ!

Nazilli’nin asayişini sağlamakla görevli polisler ise konser alanlarında emniyet tedbiri açısından görevlendirilirken, mesaisi biten ve gece görevinden çıkan polisler de istirahat saatlerinde konser alanlarında görev yaptı. İlçede görev yapan Çevik Kuvvet de dahil olmak üzere yaklaşık 300 polisin konser saatinde görevli olması, ilçede zaten yetersiz olan emniyet güçlerinin olası asayiş olaylarına müdahale imkanını da kısıtlaması dikkatlerden kaçmadı.  

KAYMAKAMLIK İKİ KONSERE NEDEN İZİN VERDİ?

Birkaç yıldır konser düzenlemeyen Nazilli Belediyesinin bu yıl sanatçı getirme kararı karşısında Aydın Büyükşehir Belediyesinden daha sonra izin aldığı ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı konser için Nazilli Kaymakamlığına dilekçe vererek gerekli izinleri aldığı öğrenilirken, Nazilli Belediyesi ise daha sonraki bir tarihte müracaatta bulunduğu belirtildi. Kaymakamlık yaşanabilecek aksaklıkları düşünmeden her iki belediyeye de izin verdi.

"KEŞKE BİRLİKTE DÜZENLESEYDİK”

Nazilli Belediyesinin Eylül ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan MHP’li Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Büyükşehir Belediyesi'nin konser düzenleyeceğinden haberleri olmadığını söyledi. Yaklaşan seçimler nedeniyle insanların farklı propagandalara başvurduklarına dikkat çeken Alıcık, "Büyükşehir Belediyesinin konserinden haberim olsa, ben bile programımızı iptal ederdim. Hatta davetli olmasam da Büyükşehir'in programına katılırdım. Bu olay hiç de hoş olmadı" dedi.

HANGİSİ DAHA KALABALIKTI  POLEMİĞİ !

İki farklı belediyenin aynı anda 30 dakika arayla farklı noktalarda konser düzenlemesi ise, "Hangi meydan daha kalabalıktı?" polemiğini beraberinde getirdi. Nazilli Belediyesinden bazı yetkililerin, İstasyon Meydanı'ndaki kalabalığın nasıl olduğunu merak ederek bölgeyi MOBESE sisteminden takip ettiği öğrenilirken, Büyükşehir Belediyesinin de Belediye Meydanı'na görevliler gönderdiği ortaya çıktı.
Nazilli ve Büyükşehir belediyelerinde çalışan birçok kişi ise kalabalığı cep telefonlarıyla çekerek sosyal medyadaki hesaplarından paylaştı.