Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’in bu yıl Nisan ayında 4, 7 ve 10’uncu sınıf düzeylerinde 'Başarı İzleme Araştırması' yapılacağını bildirilmesi, Başak Koleji’nin koltuklarını kabarttı. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında bu sistemi öngördüğünü ve ülke genelinde uygulanması için öneride bulunduğunu hatırlatan Aydın Başak Koleji Genel Direktörü Metin Akyol, istedikleri sistemin ülke genelinde uygulanacak olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

“HAZIRLIKLI DAVRANDIK”

Eğitim sisteminde 8. sınıf öğrencilerine uygulanan LGS sınavının TIMMS’e benzer düzenlenmesi ve 4. sınıf düzeyinde de benzer bir düzenleme yapılarak öğrencileri 8. sınıfa yerleştirmede etkisi olması yönünde öneri sunduğunu hatırlatan Akyol, “Ayrıca 2018-19 eğitim-öğretim yılı başında kolej öğretmenlerimize verilen seminerlerimizde bu yıl itibariyle bu yönde hazırlıklı davranarak okulumuzda eğitimlerin verilmesi ve bizzat şahsım editörlüğünde hazırlanan Tales Bilim Yayınları Matematik kitaplarını müfredatımıza entegre ederek eğitimlerimizin gerçekleştirilmesi sağlanmıştır” dedi.

“İLK VE TEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kurum olarak bir konuda daha öncü olmanın önem verdikleri Ar-Ge çalışmalarına bağlı olduğuna da değinen Akyol, “Bugün AR-GE çalışmalarımız sonucu Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya en hazırlıklı olan ve hatta kurumumuzda uygulamaya başlayan okuluz. Öngörü ve uygulamalarımız ile ilk ve tek olmaya devam edeceğiz. Böylece her zaman söylediğimiz gibi çocuklarımızı Tokyo’daki, Amsterdam’daki, Londra’daki çocuklarla denk yetiştirmiş olacağız ve ülkemizi dünya standartlarında temsil eden bireylerimiz ile her zaman gurur duymaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim vizyonuyla paralel işler yapmanın kurum olarak haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.