7 Ocak 2018 Pazar günü yapılacak olan CHP Aydın İl Kongresi’nde il başkanlığına adaylığını açıklayan Ali Çankır, CHP Nazilli İlçe Örgütü’nde partililer ve il delegeleriyle bir araya geldi. İl Başkan Adayı Çankır’ı, CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Deveci, ilçe yönetimi, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, eski İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı ile çok sayıda partili karşıladı. CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Deveci ve İl Başkan Adayı Ali Çankır’ın partililere yaptığı konuşmalar, sık sık alkışlarla kesildi.

“DUVARLARI KALDIRMAK, KÖPRÜLER KURMAK ZORUNDAYIZ” 

Çankır, ziyarette il delegeleriyle tek tek tokalaştı ve partililerle yakından ilgilendi. Kendisine verdikleri destekten dolayı tüm parti üyelerine teşekkür eden Çankır, “Öncelikle şunu söylemek istiyorum. İlçe başkanlarımız, örgütümüz ve her bir üyemiz 2019’da Türkiye’nin önüne konan seçimin ciddiyetinin farkında. Yapılan değerlendirmelerde, 2019’daki seçimde, 'Sarayın egemenliği mi, milletin egemenliği mi?' ile ilgili karar verileceğinin bilincinde olduklarını gösterdiler. Bu yüzden güçlü bir il yapısı, birlik ve beraberliği sağlayacak bir il yapısı istediler. Bu yolda yürürken isimler üzerinden gidilmedi. Birlik ve beraberlik üzerinden gidildi. Bizler de bu anlayışla yola çıkacağız. Oluşturacağımız yönetimle aldığımız sorumluluğun farkındayız. Bu sorumluluğu almaya da hazırız. Ben her yerde şunu söylüyorum. Biz duvarları kaldırmak, köprüleri kurmak zorundaydık. Bu köprüler kuruldu. Buradan aldığımız güçle 2019 yerel seçimlerinde Aydın’ın 17 ilçesinde de Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanacağına, Büyükşehir belediyemizin de güçleneceğine inanıyorum. 2019 genel seçimlerinde ise o sandıktan demokrasiyi, adaleti ve parlamenter sistemi çıkaracağımıza inanıyorum. Buna bütün örgütümüz hazır. İl başkanı adayı olarak yönetici arkadaşlarımızla birlikte buna hazırız” şeklinde konuştu.

"BİRLİK VE BERABERLİĞİN NAZİLLİ’YE YANSIMASI OLACAK” 

2019 yerel seçimlerinde Nazilli Belediyesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağının dalgalanacağını söyleyen Ali Çankır, “Aslında birlik beraberliğin ışığını Nazilli yaktı ve bunun önümüzdeki seçimlerde Nazilli’ye yansıması olacak. Çünkü biz Nazilli’de bu birlik beraberliği sağlayarak yola çıktık. Benim kendi ilçemde bu birlik beraberliği sağlamadan yola çıkmamın bir inandırıcılığı olmazdı. İlçe Başkanım Ali Deveci’nin, ilçe yönetiminin ve Nazilli örgütünün teveccühleriyle biz bu birlikteliği sağladık ve buradan aldığımız güçle bunu bütün Aydın’a yaydık. Bu birlikteliğin gücüyle 2019 yılında yapılacak olan her iki seçimden de Cumhuriyet Halk Partisi’nin zaferle ayrılacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.