Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Apaydın, Aydın'ın kurtuluşunun 95. yıl dönümünde, Anıtkabir'de başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nda büyük kahramanlıklar gösteren Efelerimizi anmak istediklerini vurguladı.

ANITKABİR MÜZESİ DE GEZİLECEK

Anıtkabir'deki törenin 14.00'te başlayacağını belirten Apaydın, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyulacağını, Anıtkabir özel defterinin imzalanacağını aktardı. Apaydın, "Hemşehrimiz Dr. Personel Albay Sayın Fatih Özkurt'un anlatımı ile Anıtkabir Müzesi'nin gezilerek programın tamamlanması planlanıyor. Bunun yanında yine aynı gün akşamı saat 19.00’da, Ümitköy’de faaliyet gösteren hemşehrimize ait Künar Restoran'da Aydın'ımızın ve ilçelerinin kurtuluşu şerefine akşam yemeği düzenlenecektir” bilgisini verdi.

7 EYLÜL'DE AKŞAM YEMEĞİ DÜZENLENECEK


Etkinliğe tüm Aydınlıları davet eden Apaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Anıtkabir’deki törene katılmak isteyen hemşehrilerimizin tören programının aksamaması için tören saatinden önce en geç saat 13.30’da Anıtkabir’deki bayrak direğinde hazır bulunması gerekmektedir. Ayrıca törene katılacak olan hemşerilerimiz isimlerini önceden iletmeleri halinde, günün anısına sertifika hazırlanacaktır. Ayrıca 7 Eylül 2017 Perşembe günü akşamı Künar Restoran'da düzenlenecek olan akşam yemeğine katılmak isteyen hemşehrilerimizin önceden bilgi vermeleri gerekmektedir. Aydın ve ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünde derneğimizce Anıtkabir’de yapılacak olan törene, tüm hemşehrilerimiz davetlidir."