Aydın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri trafik kazalarının azaltılması ve güvenli bir trafik ortamının oluşturulması için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan “Yaşam Tüneli” projesi kapsamında Aydın-Muğla kara yolunda 2019 yılında da uygulamalara aralıksız devam ediyor. Trafik kazalarının önlenmesi ve trafikte yayalara öncelik verilmesi amacıyla drone destekli trafik denetimleri gerçekleştirildi. Denetimler kapsamında; 25’i kırmızı ışık, 31’i cep telefonu, 30’u ise emniyet kemeri olmak üzere kural ihlali yaptığı tespit edilen 86 araç sürücüsüne uygulama noktasında kurulu olan ‘Yaşam Tüneli’nde herhangi bir cezai işlem uygulanmadan gerçekleştirdikleri ihlallere ilişkin gerekli eğitim verilip kısa süreli videolar izletilerek bilgilendirme yapıldı.

TRAFİK KURALLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER

Yapılan bu uygulamalar sonrasında araç sürücüleri, izledikleri videoların ve verilen bilgilerin gerçekleştirmiş oldukları kural ihlallerinin farkına varmaları konusunda etkileyici olduğunu ve trafiğe çıktıkları zaman trafik kuralları konusunda daha dikkatli ve duyarlı davranacaklarını, insan hayatının risk edilmemesi gerektiğinin bilincine vardıklarını dile getirdiler.

KURALLAR HATIRLATILDI

Aydın Emniyet Müdürlüğü trafik kurallarını ise şu şekilde hatırlattı: “Azami hız sınırını aşmamak, araç hareket halindeyken emniyet kemerimiz takılı kullanmak, önümüzde seyreden araçlarla takip mesafemizi korumak, araçları sollarken dikkatli olmak, alkollü araç kullanmamak, cep telefonuyla konuşmamak, trafik işaret ve ışıklarına duyarlı olmak."