Fırıncılar Odası, Ekmek Fiyat Tarifesi Komisyonu'ndan ekmeğe, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden (AYESOB) de Ramazan pidesine zam talep etti. Talebi görüşen komisyon, artan girdi maliyetlerini dikkate alarak, 1 liradan satışa sunulan 200 gram ekmeğe yüzde 25 zam yapma kararı aldı. Yapılan 25 kuruşluk zamla ekmeğin fiyatı 1 lira 25 kuruşa yükseldi. Ancak yaklaşık 1 ay önce belirlenen yeni ekmek fiyat tarifesi, henüz uygulamaya konulmadı.

PİDENİN GRAMI İLÇELERDE FARKLI

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez lezzeti olan pidenin ise hem gramı, hem de fiyatı değişti. Geçen yıl 210 gram Ramazan pidesi, 1 lira 50 kuruştan satılmıştı. Pidenin fiyatını 50 kuruş artırarak, 2 liraya çıkaran AYESOB, pidenin Aydın'ın Köşk, Çine, Efeler, İncirliova, Germencik, Koçarlı, Söke, Kuşadası ve Didim ilçelerinde 230 gram, diğer ilçelerde de 240 gram olarak üretilmesini kararlaştırdı.

"ARTIŞ KAÇINILMAZ HALE GELMİŞTİ"

Ekmek ve Ramazan pidesi üretiminde girdi maliyetlerinin arttığını belirten AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, "İşçilik ücreti, elektrik, su, doğal gaz, un ve maya fiyatları ile dükkan kirası sürekli artıyor. Artan maliyetler karşısında fırıncı esnafımızın ayakta durması gerçekten zorlaştı. Seçimlerden dolayı ekmeğe zam yapılması ertelenmişti. Ancak ekmek ve Ramazan pidesi fiyatlarında artış artık kaçınılmaz hale gelmişti. Fiyat artışları hem vatandaşımızın cebi, hem de esnafımızın durumu düşünülerek yapıldı" dedi.