"Aydın’daki Girişimci Yüzler" başlığı altında gerçekleştirecek olduğumuz röportaj dizimizin ilk konuğu, Söke’de Söke Emlak Müşavirleri Derneği’ni (SÖKEMDER) kurmasının ardından sektöre ilçede yeni bir soluk getiren ve ilçenin kronikleşen bazı sorunları için ortaya attığı çözüm önerilerinin yanı sıra Söke’de acilen kentsel dönüşüme başlanılması konusunda da kamuoyu oluşturma gayretleriyle bilinen Adil Orhan Demir oldu. 
  Sorularımıza kısa ve yalın cevaplar veren Adil Orhan Demir, Söke’de yerel yönetimi, kanser olmuş bir hastaya sadece vitamin hapı veren bir doktora benzetirken, ilerleyen süreçte sorunlara köklü çözümler getirebilmek için elini taşın altına koymaktan çekinmeyeceğini ve şahsına karşı teveccüh gelişirse siyasete de atılacağını söyledi.

M.T

: Sizi tanıyabilir miyiz?

A.O.D

: 1976 yılında Sivas’ın Gemerek  ilçesinde doğdum. Endüstri meslek lisesi mezunu, evli  ve iki çocuk babasıyım. Söke’de gayrimenkul danışmanlığı ve müteahhitliğin yanı sıra 2008 yılında kurduğum SÖKEMDER’in de başkanlığını yapmaktayım. Eşim de Söke’de serbest avukatlık yapıyor.

M.T

: Söke’de Söke Emlak Müşavirleri Derneği’ni (SÖKEMDER )kurarak emlak sektöründe Söke’de bir yeniliğe imza attınız. SÖKEMDER’i kurmaktaki amacınız neydi?

A.O.D

: Emlak sektöründeki gayrimenkul danışmanları arkadaşlarımızın birlik ve beraberliğini sağlayarak, sektörde başarı çıtasını yükseltmek ve profesyonel çalışmalara imza atmak için SÖKEMDER’i arkadaşlarımızın desteği ile kurduk.

M.T

: Söke sürekli göç alıyor, konut ihtiyacı açısından Söke’yi değerlendirir misiniz?

A.O.D

: Söke, üniversite ve Söke Organize Sanayi Bölgesi’nden (OSB) dolayı göç almaya başlamıştır. Sökemizin yeni konutlara ihtiyacı vardır. Ayrıca Söke’de deprem ve heyelan riski altında ömrünü tamamlamış yapıların olması sebebi ile de yeni konutlara ihtiyaç duyulmaktadır.

M.T

: Kentsel dönüşüm ile ilgili zaman zaman bazı açıklamalarda bulunuyorsunuz. Bu açıklamalarınıza karşı tepkiler nasıl, ya da herhangi girişim gözlemlediniz mi?

A.O.D

: Kentsel Dönüşüm hakkında zaman zaman açıklamalarda bulunuyorum. Çünkü Söke, 1. Derece deprem ve heyelan riski altında, fay hatlarının üzerinde ve çevresinde yapılaşmaların olduğu bir ilçedir. Önceki dönem Söke Belediye Başkanı’nın açıklamalarına göre bu risklere muhatap olan yaklaşık 11 bin konutun olduğu bilgisi ortadayken Söke’de yaklaşık 45 bin insanımız hayati risk altında bulunmaktadır.  Bu çok ciddi bir durumdur. Bu riskleri öğrendikten sonra kentsel dönüşüm hakkında çalışmalar yaptım. Söke’de iki defa kentsel dönüşüm semineri, televizyon ve radyo programları, gazetelerde de çeşitli demeçler verdim. Söke halkımızdan bu konuda çok olumlu tepkiler  aldım ancak maalesef siyasilerden gerekli tepkiyi göremedim.

M.T

: Söke’de kronik sorunların çözümünde siyaset kurumu üzerine düşeni yapıyor mu?

A.O.D

: Sökemizin en büyük sorununu şehircilik olarak görüyorum. Siyasilerin bu konuda yeterli çalışmalar yapmadığı da ortada.

M.T

: Söke’nin kronik sorunları için çözüm öneriniz var mı?

A.O.D

: Söke’nin sorunları sarmal olmuş durumda. Alt yapı, yeşil alan, otopark, yol, riskli yapılar, sosyal donatılar vs. Bu sorunların tamamının çözümü için Söke’ye bir bütün olarak bakıp, Kentsel Dönüşüm yapılarak sorunlara köklü çözüm bulunacağını düşünüyorum.

M.T

: Peki ilerleyen süreçte, sorunların çözümü noktasında, elinizi taşın altına koyup siyasete atılmayı düşünür müsünüz?

A.O.D

: Söke’de yaşayan, hayatını idame ettiren, burada ticaret yapıp para kazanan, Sökeli biri olarak Söke’ye vefa borcumun olduğunu düşünen biri olarak her zaman taşın altına elimi koyarım. Siyasi teklif olması halinde hizmet için evet derim.

M.T

: Adınız AK Parti Söke İlçe başkanlığı için zaman zaman siyasi kulislerde dillendiriliyor, bu konuda ne diyorsunuz?

A.O.D

: Zaman zaman parti içerisinden ve Sökeli hemşehrilerimizden teveccüh görmekteyim. Partimiz görev verirse görevden kaçmam.

M.T

: Söke’nin değişimi ve gelişimi adına bugüne kadar ne gibi faaliyetlerde bulundunuz?

A.O.D

: Söke’de iki defa Kentsel Dönüşüm semineri verdik. Yine televizyon ve radyo programları, gazetelerde basın demeçlerinin yanı sıra Sökeli hemşerilerimizi de her sohbetimizde birebir bilgilendirmelerle aydınlatmaya çalıştık. Söke’nin değişimi ve gelişime adına üzerimize düşeni yerine getirme noktasında da her daim göreve de hazırız.

M.T

: Yerel yönetimin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

A.O.D

: Söke’de yerel yönetimi kanser olmuş bir hastaya sadece vitamin hapı veren bir doktora benzetiyorum Yerel yönetim sorunlara köklü çözüm yerine lokal işlerle uğraşarak zaman geçirdiğini düşünüyorum.

M.T

: Söke’deki sektörel iş hacminiz nedir? Kaç kişiye istihdam sağlıyorsunuz?

A.O.D

: Yılda ortalama bir proje yapmaktayım. Proje imalat süresinde de 25-30 kişiye istihdam sağlamaktayım.