Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, Aydın halkına yaptıkları hizmetlerden dolayı meclis üyelerine teşekkür plaketi takdim etti. 2014 yerel seçimleriyle göreve gelen Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, 5 yıllık görev sürelerinin son toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıyı, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu yönetti.

"PEK ÇOK KONUYU OY BİRLİĞİYLE AŞTIK"

Veda konuşması yapan AK Parti Meclis Üyesi Necmettin Esenlik, 5 yıl boyunca uyum içinde çalıştıklarını söyledi. Aydın için iyi olan ne ise ona imza atmaya çalıştıklarını dile getiren Esenlik, "Herkesin hakkını gözetmeye çalıştık. Burada herkes birbiriyle aynı fikirdeydi. Pek çok konuyu oy birliğiyle aştık. Oy birliği olmadan aştığımız konular da olmuştur. Ama çok nadirdir. Herkes elini taşın altına koydu. Bundan sonraki dönemde de bunun devam edeceğine inanıyorum. Yeni seçilecek arkadaşların da Aydın için en iyiyi yapacaklarını, aynı koşullarda aynı anlayışla devam edeceklerini düşünüyorum" diye konuştu.

"HER ŞEYİN İLKİ ZOR OLUR"

CHP Meclis Üyesi Tahir Yaman da, meclis çatısı altında güzel işler başardıklarını ifade etti. Kurucu meclis olduklarını hatırlatan Yaman, "Aydın'ın ilk büyükşehir meclisiyiz. Zor bir süreçten geçtik. Sayın başkanın çok büyük eforu, meclis üyesi arkadaşların çalışmaları sayesinde Aydın'da güzel şeyler başarıldığına inanıyorum. Tabi ki her şeyin yenisi, ilki zor olur. Bu zoru, bizler ve sayın başkanın çalışmaları sayesinde geride bıraktık. Aydın'da yapılamayacak denen şeyleri de yaptığımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı. Yaman, mecliste AK Parti, CHP ve MHP'nin grubu olduğunu hatırlatarak, "Gruplardaki arkadaşların iyi niyetleriyle bazı zor şeylerin kolaylıkla aşıldığını düşünüyorum" dedi.

"BİR ÜST LİGE ÇIKARMALIYIZ"

MHP Meclis Üyesi Şevki Can da, geride bıraktıkları 5 yılda, iyi şeylere imza attıklarını dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılında kurulduğunu hatırlatan Can, "Büyükşehir'i kucağımızda bulduk. Mutlaka eksikleri, artıları olmuştur. Bundan sonraki dönemde uyum içinde Aydın'ımızı sınıf atlatmalıyız, bir üst lige çıkarmalıyız" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 99.9'U OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ

Son olarak konuşan Başkan Çerçioğlu ise, meclis üyelerine teşekkür etti. Mecliste siyasi parti gruplarıyla çok uyumlu şekilde çalıştıklarını ifade eden Çerçioğlu, "Aldığımız kararların yüzde 99.9'u meclisten oy birliğiyle geçmiştir. Komisyonlar çok iyi çalıştı. Bütün konuları, komisyonlarda tartıştık ve uzlaşarak meclise indirdik" diye konuştu. Aydın için önemli kararlar aldıklarını kaydeden Çerçioğlu, meclis üyelerinin tamamının Aydın'a hizmet etme amacında olduğunu ifade etti.