Her yıl üniversite öğrencilerinin gelmesiyle birlikte kiraların yükseldiğine dikkati çeken öğrenciler, ''Normalde 500 lira olan kira, öğrenciye gelince adam başına fiyat belirlenerek yerine göre 3 kişi için 900, 4 kişi olunca da bin, bin 200 liraya kadar çıkarılıyor" diyerek dert yanıyor.

"İMKANLARIMIZ KISITLI"

Kız ve erkek öğrenci yurtlarında kalmak yerine, apart ya da evlerde kalmayı tercih eden öğrenciler, 1+1 apart dairelerin öğrenciye 700-900 liradan, 3+1 dairelerin 900-1000 liradan kiraya verildiğini söylediler. 
  Normalde 400-500 verilen konutları kiralamak istediklerinde, "Kaç kişi kalacaksınız?" sorusuyla karşılaştıklarını, kalacak kişi sayısına göre de kira fiyatının arttırıldığını belirten öğrenciler, “Bunun yanında, yeme, içme, cep harçlığı, okul masrafları, ulaşım gibi başka giderlerimiz var. Ailelerimizin kısıtlı imkanları ile gönderdiği parayla geçinmeye çalışıyoruz. Günü bir öğün yemekle geçiştirdiğimiz oluyor. Kimi de öğrenciye ev vermek istemiyor. Karacasu’daki ev fiyatları büyük şehirleri geçti. Burada yaşayan yerlilerin de çocukları dışarıda okuyor. Kendi çocuklarını düşünüp öğrenciye daha makul fiyat uygulayıp yardımcı olabilirler” ifadelerini kullandılar.

“FİYATLARLA İSTEDİKLERİ GİBİ OYNAYABİLİYORLAR”

Ev ve yurt fiyatlarının yüksek olmasından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyen öğrenci Eda Nur Yıldız, “Okulda eğitim açısından sıkıntımız yok fakat artan ev ve yurt fiyatları öğrenciyi büyük sıkıntıya sokuyor. Yıllık 3 bin 500 lira verdiğim küçük bir yere, aynı yılın sonu 6 bin 500 lira vermeye başladım. 2 kişi kaldığımız yere şu anda toplamda 7 bin lira veriyoruz. 1 yıl bile geçmeden kiralara yapılan bu artışlar altında öğrenciler eziliyor. Bunun sebebi ise öğrenci sayısının artışıdır. Evlerini kiraya verenler, 'Nasıl olsa ev az, öğrenci çok. Birileri kiralar’ düşüncesiyle fiyatları yükseltebildikleri kadar yükseltiyorlar. Kısacası rekabet olmadığı için fiyatlarla istedikleri gibi oynayabiliyorlar. Burada öğrenciler lüks hayatlar yaşamıyor, herkesin durumu belli” ifadelerini kullandı.