Göreve geldikten sonra kurum ve kuruluşlara ziyaretlerini devam ettiren Çankır ve yönetimi, son olarak AGC Başkanı Semra Şener ile Aydınlı gazetecilerin konuğu oldu. AGC binasında gerçekleşen ziyarette, AGC yönetimi ve Aydınlı gazeteciler hazır bulundu. Ziyaret için Çankır ve yönetimine teşekkür eden Şener, görevlerinde başarılar diledi. CHP yönetimine Aydın’da gazeteciliğin sorunlarından da bahseden Şener, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu ifade etti. Ali Çankır da Aydın yerel basınından övgü dolu sözlerle bahsederek, tarafsızlığı nedeniyle Aydınlı gazetecileri tebrik etti.

“GAZETE SATIŞLARI AYDIN’DA ÇOK SIKINTILI”

Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette, yerel gazetelerin eskiye nazaran daha kaliteli olduğunu vurgulayan Şener, “27-29 Nisan tarihleri arasında Marmaris’te CHP tarafından yapılacak olan Yerel Medya Çalıştayı’na biz de katılacağız. Çözüm bekleyen çok sorunumuz var ve onları orada paylaşmayı planlıyoruz. Gazete satışları Aydın’da çok sıkıntılı. Gazetelerin giderleri çok fazla ve bu da gazete patronlarını zorluyor. Gazeteciler için hem iyi, hem de kötü bir duruma bürünen bir sosyal medya mecrası var. Bunun üzerinde durulması gerekiyor. Sosyal medyanın bize bir getirisi yok. Bizim gazetelerden maddi kazanım elde etmemiz gerekiyor. Bu yüzden bu çalıştayı çok önemsiyoruz. Yazılı basın her zaman kalıcıdır. Sosyal medya bir virüsle yok olabilecek kadar tehlikelidir. Aydın’da bayiden gazete alma kültürünü çok fazla edindiremedik. Yapılan anketlerde tarafsızlık açısından yerel basın ulusal basına göre çok daha önde. Aydın halkı bence yerel gazetelere çok şey borçlu. Meslektaşlarımın her biri yaptıkları çalışmalarla bir mucizeyi başarıyor” diye konuştu.

“AYDIN’DA GERÇEK ANLAMDA GAZETECİLİK YAPILIYOR”

Ali Çankır da Aydın’da bir kadının Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olmasından dolayı Semra Şener’i tebrik etti. Çankır, “Gazetecilik zor, önemli ve kutsal bir meslek. Toplumun bilgilenme kültüründen ziyade, toplumun donanması anlamında da çok önemli bir rolü var. Gazeteciler hem yönlendiriyor, hem kontrol ediyor, hem de bu anlamda kamuoyuna önemli bir hizmet vermiş oluyor. Yerel gazeteye aslında halkımız tarafından ilgi duyan bir kitle var. Yanlılık konusunun ulusal basında artış göstermesi, yerel basına bu konuda güvenilirliliği arttırdı. Aydın’daki yerel basını tarafsız yayın yaptıkları için kutluyor ve tebrik ediyorum. Aydın’da gerçek anlamda gazetecilik yapılıyor. CHP’nin yerel basına karşı olan tavrı bellidir. Çünkü CHP’nin birçok çalışması ulusal gazetelerde istenilen düzeyde yer bulmuyor. Dolayısıyla bu anlamda yerel gazeteler gazetecilik anlamında bu ülkenin lokomotifi durumunda. Parti olarak yerel basına teşekkür ediyoruz. Bu zorluklar ve baskılar altında mücadele eden gazeteci arkadaşları kutluyorum” ifadelerini kullandı.