Maliye Hazinesi ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığının “Edimin ifasına fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kamu kurum veya kuruluşları ihalesine fesat karıştırma ve resmi evrakta sahtecilik” iddiasıyla Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, FETÖ'nün sözde belediyeler imamı olarak bilinen tutuklu Erkan Karaarslan ve bazı belediye yetkilileri hakkında açtığı davanın üçüncü duruşması, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Ankara'daki Sincan Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan ve duruşmaya katılma talebinde bulunan Erkan Karaarslan, yoğun güvenlik önlemleri altında getirildiği Aydın Adliyesi'ne yemekhane kapısından alındı. Davada sanık olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sağlık sorunları nedeniyle aldığı 2 günlük rapor sunularak duruşmaya katılmadı.

"ÇERÇİOĞLU HAKKINDA KONUŞ TAHLİYE OL" 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çeçrioğlu’nun vekili olarak duruşmada hazır bulunan avukat Evrim Karakoz, sanık Erkan Karaarslan’a daha önceki ifadesinde dile getirdiği herhangi bir baskı olup olmadığını sordu. Soruya cevap veren Karaarslan, “14/03/2019 günü avukat görüşü adı altında beni görüşe çıkardılar. Önce psikoloğa götürdüler. Avukat görüşüne girdiğimde ise cezaevine girmesi mümkün olmayan Aydın ilinde gazetecilik yapan Serhan Seyhan isimli gazeteciyi gördüm. Bu kişi avukat değildir. Görüşmede bana, başta Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu hakkında beyanda bulunmam halinde o gün itibariyle tahliye olacağımı aksi bir durumda ise hüküm giyeceğimi beyan etti. Kendisini faks ile cevap vereceğimi belirttim. 15/03/2019 tarihinde Ankara Cumhuriyet Savcısı beni odasına davet etti. Çektiğim faksın devlet kurumlarından çıkmasının mümkün olmadığını fakat istediği kişiyle beni görüştürebileceğini söyledi. Tutanaklara isminin geçmesini istemediğim bakanlar bana ve aileme ulaşarak belediye başkanları aleyhinde beyanlarda bulunmamı istediler. Bu beyanların tahliye olmamla ilişkisi olacağını söylediler. Talebim olmaksızın 18-19-20-27 Mart tarihlerinde cezaevine görüşmeye gelenler olmuştur” diye konuştu.

ÇERÇİOĞLU HAZIR BULUNACAK 

Karaarslan’ın savunmasının ardından avukat Evrim Karakoz, Danıştay ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmalar doğrultusunda müvekkili Özlem Çerçioğlu’nun dosyasının davadan ayrılmasını talep ettiklerini kaydetti. Çerçioğlu’nun mahkemeden kaçmak için rapor aldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını da ifade eden Karakoz, bir sonraki duruşmada Çerçioğlu’nun hazır bulunacağını dile getirdi.

ÇERÇİOĞLU İFADE VERECEK

Mahkeme heyeti, Ankara’ya dönecek olan Erkan Karaarslan’ın bir dahaki duruşmada SEGBİS aracılığıyla ifade vermesine, sanık Özlem Çerçioğlu’nun günlü günsüz gelip ifade vermesine hükmederek davanın 19 Eylül 2019 günü saat 10.00’da görülmesine karar verdi.