Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesindeki odaların seçimleri devam ediyor. Birçok oda kongre sürecinin tamamlarken, geçtiğimiz hafta sonu Aydın Marangozlar Odası’nda seçim heyecanı yaşandı. Efeler ilçesindeki Turistik Park’ta yapılan kongreyi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Efeler Belediye Başkan Vekili Halis Günday, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Karabenli, İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı Pınar Öncer ile çok sayıda oda başkanı takip etti. İstanbul'da yılın ahisi seçilen Ümraniye Marangozlar Odası Başkanı Suat Yazıcı'nın divan başkanlığını yaptığı genel kurulda, tek listeyle seçime gidildi. Kullanılan oyların tamamını alan Algün, 2001 yılından bu yana sürdürdüğü başkanlık görevine yeniden seçildi.

"YURT MESELESİNİ ÇÖZECEĞİZ"

Oda üyelerine, kendisi ve yönetimine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Algün, "Üyelerimize var gücümüzle hizmet etmeye devam edeceğiz. Gerektiğinde elimizi, hatta kafamızı taşın altına koyacağız" dedi.
  Çırakların ihtiyacı olan yurt binasının yapımı için bir hayırseverin gönüllü olduğunu müjdeleyen Algün, "Geçtiğimiz günlerde Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger ile kahvaltıda bir araya geldik. Kendisine çırakların kalması için bir yurt binasına ihtiyacımız olduğunu söyledik. Valimiz de, 'Yurt binası, bir kişi tarafından yapılırsa iyi olur. Hele ki bu kişi çıraklıktan gelme birisi olursa çok daha güzel olur. O olmazsa da biz bu binayı devlet olarak yaparız' dedi. Bir işletme sahibimiz gönüllü sanırım. Görüşmeler devam ediyor. Bundan dolayı şimdilik ismini açıklamıyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte bu yurt meselesini de çözeceğiz" diye konuştu.

PLAKET TAKDİMİ

Kongrede Aydın'da yılın ahisi olan Nedim Samancı, Marangozlar Odası adına İstanbul'un yılın ahisi Suat Yazıcı'ya teşekkür plaketi verdi. Algün de Yazıcı'ya ayrıca kasket hediye etti. Samancı, Marangozlar Odası'na verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediyesi adına Evrim Karakoz'a, Başkan Ahmet Karabenli de Efeler Belediyesi adına Halis Günday'a teşekkür plaketi takdim etti.
  Algün başkanlığındaki Yönetim Kurulu’nda, Mehmet Uzan, Sezgin Aydın, Mustafa Kuruş, Serkan Ünan, Mehmet Arat ve Abdullah Harmankaya yer aldı.