Eğitmde işletme sahiplerine Sütün kaliteli ve verimli olmasını sağlayan kriterler, hayvan hastalıkları, personel ve işletme hijyeni ile yasal yükümlülükler hakkında bilgiler aktarıldı. Hijyen kriterlerine uyulmaması durumda üreticilerin karşılaşacak oldukları kalite kaybı ve hayvan sağlığının bozulması ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.
UYGULAMALI EĞİTİM VERİLECEK
Hastalıktan ari 41 işletmesiyle
Aydın’daki ari işletmelerin yüzde 50’sine sahip olan Bozdoğan’daki işletme sahiplerine çiğ sütün tüketiciye arzına ilişkin yayınlanan tebliğ hakkında bilgi verilirken, tebliğe göre yalnızca hastalıktan ari işletmelerde üretilen çiğ sütün doğrudan tüketiciye ulaştırılacağı, diğerlerinin ise endüstriyel olarak değerlendirileceği belirtildi. Toplam 32 saatlik planlanan
süt hijyeni eğitimi önümüzdeki günlerde çiftliklere gidilerek uygulamalı olarak sürdürülecek.