Sınıf öğretmeni olarak başladığı mesleğine, ikinci üniversiteden mezun olup resim öğretmeni olarak devam eden Sevim Tekin, Sultanhisar ve Çine ilçelerindeki çeşitli okullarda görev yaptıktan sonra 2016 yılında emekliye ayrıldı. Öğretmenlik mesleğinin sona ermesinin ardından Tekin, emekliliğinde evde oturmak yerine tahsil hayatını devam ettirmeye karar verdi. 39 yıl önce öğrenci olayları nedeniyle yarım bıraktığı Ankara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nü, öğrenci affı ile  Adnan Menderes Üniversitesi’nde tamamlayan Sevim Öğretmen, 64 yaşında üçüncü üniversite diplomasını aldı.  

BAŞKAN ATAY’DAN PLAKET 

Elde ettiği başarıdan dolayı Efeler’de büyük takdir toplayan Sevim Tekin’i makamında ağırlayan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 64 yaşında gençlere örnek olacak azmi ve başarısından dolayı Tekin’e plaket vererek kendisini tebrik etti.

“ÖĞRENMENİN YAŞI YOK” 

Yaşamına üç üniversite diploması sığdıran Sevim Tekin, “Eğitim hayatıma sınıf öğretmeni olarak başladım. Ardından Eğitim Enstitüsü’nü bitirip resim öğretmeni olarak devam ettim.  Hayalim Psikolojik Danışmanlık Bölümünü okumaktı. 1980 yılında Ankara Üniversitesi’nde başladığım bu bölümü öğrenci olayları nedeniyle yarım bıraktım ve kaydım silindi. Emekli olduktan sonra öğrenci affından yararlanarak yarım bıraktığım Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü Adnan Menderes Üniversitesinde tamamladım. Her zaman öğrenmenin, öğretmenin yaşı olmaz diye düşündüm. Önemli olan yapmak ve gerçekleştirmek istediğiniz her şeyin arkasında kararlılıkla durabilmek. Başladığım bir işi yarım bırakmamak, sonlandırmak benim hayat felsefem oldu. Gençlere tavsiyem ideallerinden asla vazgeçmesinler” dedi.