Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ülke çapında ören yerlerindeki tüm satış mağazalarının ihale edildiği firmanın, her yerde aynı fiyat tarifesini uyguladığı öğrenildi. Yapılan bu uygulamanın da yanlış olduğu ifade edilirken vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Müze kartı olanlara çay ve suyun yüzde 50, kahvenin yüzde 20 indirimli satıldığı kaydedilse de, bu indirimle bile fiyatların çok yüksek olduğu vurgulandı. Kenti gezmeye gelen öğrenciler de mağduriyeti en yoğun hisseden gruplar arasında. 3 öğrenci birleşip yarım litre su alırken, öğrenciler bu suyu paylaşıp içerek yüksek fiyata çözüm bulmaya çalıştı.

“SUYU ALMADAN ÇIKTIM”

Zonguldak’tan Afrodisias’a arkadaşlarıyla gezmeye gelen Nevzat Yıldırım isimli vatandaş, kenti gezdikten sonra oluşan harareti gidermek için girdiği satış ofisinden fiyatı duyup suyu almadan çıktığını dile getirdi. Yıldırım, “Zonguldak’tan geliyoruz. Burada şehri gezdik. Hararet olduk. 2 su almaya kalktım. Önce fiyatını sormamıştım. 12 lira dedi. 50 kuruş maliyeti olan suyun tanesine 6 lira istiyor. Turistik tesisle alakası olmayan bir yer. Çay 7 lira. Hem de karton bardakta. Bu fiyatlara biz Türk vatandaşı olarak razı değiliz. Bunun çözülmesini istiyoruz” dedi.

“BÖYLE FİYAT OLMAZ”

Arzu Gündoğmuş ise, “Kahve 14 lira. Buldan’da kahve içtik. Orada 5 liraydı. Burası turistik bir tesis değil. Turizme hizmet eden müzenin olduğu bir yer. Dışarıda nasılsa o fiyattan olması gerekir. Zonguldak Öğretmen Okulu mezunları olarak geldik. Ankara’dan geliyorum. Böyle bir fiyat görmedim” şeklinde konuştu.