Düzenlenen törene Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Şehit Aydın Barış’ın yakınları, gaziler ve polisler katıldı. Törende Aydın Barış’ın ailesi ve diğer şehit yakınları duygusal anlar yaşadı. Şehit başkomiserle birlikte görev yaptığını anlatan İl Emniyet Müdürü Baştuğ, “Şehidimizin bizde çok fazla anısı var. Bir büyük olarak bize sevgiyi öğretti. Bizi meslekten iteleyen, uzaklaştıran birisi olmadı. Tam tersine mesleğe yakınlaştıran, meslekte insanları birbirine kaynaştıran birisi oldu. Böyle biriyle yaşamak, böyle birisinin ismini polis evine vermek benim için mutluluk kaynağı” dedi.

"BU VATAN BİZİM"

Şehit Barış’ın eşi Sevinç Barış, “Bu vatan bugün varsa, bu bayrak varsa, onlar sayesinde. Bütün şehitlerimize rahmet olsun. Vatan yoksa benim çocuklarım da yok, torunlarım da yok. Sadece asker, polis diye nitelendirmeyin. Herkes görevini yapsın. Bu vatan bizim. Çocuklarımıza bir şeyler bırakmalıyız. Güzel şeyler. Sevgisiz olmayın. Birbirinizi çok sevin. Sevginin getiremeyeceği hiçbir güzellik yok” diye konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ”

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de, “Hakikaten yapılan işler oluyor ki, ‘Bu iş yakışmış’ diyorsunuz. Aydın’a ismini veren ailenin evladı, ismi de Aydın olan, soy ismi de Barış olan, ismi de soy ismi de güzel olan bir şehidimizin adının sosyal tesise verilmesi münasebetiyle bir araya geldik. Hakikaten yakışmış. Vefa gösterenlere teşekkür ediyoruz. Allah şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Hanımefendi, asil bir ailenin gelini olduğunu gösteren bir konuşma yaptı. Biz vatanımızı, özgürlüğümüzü, bayrağımızı, istiklalimizi, istikbalimizi şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onlar olmasaydı bu bayrağın altında özgürce yaşıyor olamazdık” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesi protokol üyeleri ve Şehit Başkomiser Barış’ın yakınları tarafından kesildi. Sosyal tesisin içerisinde Barış’ın öz geçmişinin yer aldığı anıt açıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı programda kurdele kesiminin ardından iftar yemeği düzenlendi.