Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) Aydın’da faaliyet gösteren 14 şube ve 1 temsilciliğinin öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe, Aydın CHP Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile eşi, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Sinema Sanatçısı Nuri Alço ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BÜYÜK COŞKU 

Kısmet Oteli önünden başlayıp İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda sona eren yürüyüşte yaklaşık 3 bin kişi, ellerinde Türk Bayrakları ile marşlar söyledi. "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz" sloganlarının atıldığı yürüyüşe, Kuşadası Belediye Orkestrası da renk kattı. Yürüyüş boyunca iş yerlerinden İzmir ve 10. Yıl marşları çalınırken, coşkulu kalabalığa yol kenarındaki vatandaşlar alkışlar ve kornalarla destek verdi.  

"ATATÜRK OLMASAYDI, GERÇEKLEŞTİREMEZDİK"            

                     
  Kuşadası Belediye Başkanı Kayalı, etkinlikte yaptığı açıklamada, "Atatürk olmasaydı, bugün biz bu yürüyüşü burada gerçekleştiremezdik" dedi. Atatürk'ün şükranla anılması gerektiğini belirten Kayalı, ilkeleri ve gösterdiği yolda yılmadan ilerleyeceklerini kaydetti.  
  ADD Kuşadası İlçe Başkanı Nazan Bozkurt ise, 30 Ağustos'un, bağımsızlığı yok edilmek istenen bir ulusun emperyalizme karşı meydan okuması olduğunu vurgulayarak, "Karşı karşıya kaldığımız ahval ve şerait içerisinde 30 Ağustos 1922'den 95 yıl sonra tüm olumsuz koşullara rağmen yine Kuvayi Milliye, yine yurtseverler, yine Cumhuriyetçiler kazanacak" ifadelerini kullandı. 
  Öte yandan yürüyüşün sona erdiği İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda folklor ekipleri gösteriler sunarken, Ali ve Aysun Kocatepe konser verdi.