Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak adayı Özlem Çerçioğlu, Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunu açtı. Yaklaşık bin 200 kişinin katıldığı görkemli açılış töreninde Özlem Çerçioğlu sahneye Millet İttfakı’nın Nazilli Belediye Başkan Adayı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ali Çankır, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural ve CHP’li Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ile birlikte çıktı.

ÖZGEN TÜRKER’E GÖNDERME YAPTI 

Açılışta konuşma yapan Millet İttifakı Nazilli Belediye Başkan Adayı Kürşat Engin Özcan, eşit ve adil hizmet vurgusu yaparken, “Nazilli artık tıkandı. Şehrimizi değiştirmeye bu noktadan başlayacağız. Altyapı ve üstyapısını hep birlikte yapacağız. Sorunlarınızı 7-24 anlatabileceğiniz bir sistem kuracağız” dedi. Bir takım çevrelerin belediye başkanı olması durumunda bazı belediye çalışanlarını işten çıkaracağını iddia ettiğini söyleyen Özcan, “Ben hukukçuyum. Hakkaniyetin ne olduğunu bilirim, biliyoruz. Kimsenin rızkıyla oynamayacağız ama kimsenin de işe gelmediği halde maaş almasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın sağ kolu sayılan Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Özgen Türker’i hedef alan İYİ Partili Özcan, “Nazilli Belediyesi’nde sahte evrak nedeniyle yargılanıp 140 yıl ceza alan biriyle de yol yürümeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BİZİM YAPTIĞIMIZI YAPIYORLAR”

Açılışta konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise,  Büyükşehir Belediyesi olarak Nazilli’ye 74 milyonluk yatırım yaptıklarını belirtti. Çerçioğlu, “Aydın ekonomisinin yarısı tarıma dayalıdır. Çiftçimizin elinde kalan ürünleri biz satın alıp ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Tarımda yaptığımız bu işleri AKP’nin Büyükşehir adayı  küçümsüyor. Sen ne anlarsın garip gurabadan? Sizler 5 yıldızlı otellerde otururken millet aç, vatandaşı bir kuru soğana muhtaç ettiniz” sözleriyle Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Adayı Mustafa Savaş’ı eleştirdi. Dört yıl önce Aydın’ın 15 noktasında Ege Et’in açıldığını hatırlatan Çerçioğlu, “Çine’deki mezbahamızda yerli hayvanları alıp kestik, bu şubelere dağıttık. Vatandaşlar ekonomik, sağlıklı ete ulaştı. Aracıyı çıkarttık. Kooperatiflere destek vererek oradaki malları da size sunduk. Yaptığımız bu işleri eleştirenler bugün  kendileri açmak zorunda kaldılar” sözleriyle son günlerde uygulanmaya başlayan tanzim satışlara işaret etti.

“OTOPARK VE ÇEVRE YOLU YAPACAĞIZ”

Konuşmasının son bölümünü yeni dönemde Nazilli’ye yapmayı düşündükleri yatırımlara ayıran Çerçioğlu, şöyle dedi: “Kürşat başkanımla beraber İstasyon Meydanı’nda yeraltı otoparkı yapacağız. Daha önce yapacaktık ama bir takım bürokratik engeller çıktı. Ayrıca Organize Sanayi Bölgesi için çevre yolu inşa edeceğiz. Bunun da kamulaştırma işlemleri başladı” diye konuştu.  31 Mart seçimlerinin bir yerel seçim olduğunu vurgulayan Çerçioğlu, “En iyi hizmeti kim yapacaksa oyunuzu ona verin. Nazili’de en iyi hizmeti Kürşat başkan yapacak, Büyükşehir’de de  ben yapacağım. İkimiz çok güçlüyüz. İkimiz de seçilirsek 18 saat çalışacağımıza söz veriyoruz. Bizim yüzümüzü kara çıkarmayacağınızdan eminim. 31 Mart akşamı İstasyon Meydanı’nda ve Aydın Kent Meydanı’nda buluşmak üzere.”