Başkan Atabay, sektörel bazda seçim çalışmalarını emlakçılarla sürdürdü. İlçedeki bir mekanda gerçekleşen toplantıda Başkan Atabay’a meclis üyesi adayları eşlik etti. 
Didim’de inşaat ve turizm olmak üzere iki ana sektörün önde olduğunu, yapılan gayrimenkullerin emlakçılar aracılığıyla pazarlandığını ifade eden Atabay, “Didim’de emlakçılık çok yaygın, bu işi yıllardır yapanları herkes biliyor. Bu işi yapan arkadaşlarımız başka işle uğraşmıyor ama bundan birkaç yıl önce de ilçede herkes bu işe el atmıştır. Bir emlakçı restoran ya da market işi yapmaz. Sabah gelir iş yerini açar işine bakar ama eskiden emlakçıların dışında her yerde ev ya da iş yeri satılık yazıları olurdu. Bu konuda yasal adımlar da atıldı. Bizler de bu noktada emlakçıların sorunlarını biliyoruz ve zaman zaman da görüşerek yapılması gerekenler neyse yapma noktasında elimizin taşın altına koymaya hazırız” dedi.

“BELEDİYEDE İŞİMİZİ DÜZGÜN YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Toplantıda daha sonra emlakçılar söz alırken, özellikle rayiç değerleri noktasında kısmen yaşanan sorunlar anlatıldı. Başkan Atabay da yasalara uygun şekilde ne yapılması gerekiyorsa yaptıklarını, kendilerinin de müfettiş denetiminden geçtiklerini ve bunun hesabını vermeleri gerektiğini açıkladı. Atabay, inşaat ruhsatları konusunda da titiz olduklarını belirterek, “Belediyenin aynı zamanda bir devlet kurumu olduğunu unutmadan bu işleri yapıyoruz. Kimin ruhsatı varsa gelin bakalım. Her şeyi tam olan ruhsat zamanında veriliyor, eksik varsa da bildiriliyor. Zaten belediyede bu anlamda eleman sıkıntımız var ve buna rağmen en iyi şekilde hizmet verilmeye gayret ediliyor. Belediyede bir kamu düzeni kurulmamış, biz bu noktada adım attığımızda vay neden böyle oldularla karşılaştık ama işimizi düzgün yapma noktasında çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.