Karacasu’da Kaymakam Ahmet Soley’in göreve gelmesinin ardından hayata geçirilen Sosyal Market ve “Kadınım Güçlüyüm Yarınlara Umutlu Bakıyorum” projesi kapsamında oluşturulan Aşevi, Kadıneli Restaurant-Kafeterya’nın açılışı ve ilk yemek dağıtımı, Yerel Ürünler El Sanatları Ürünleri Satış Yeri'nin açılışları gerçekleştirildi. Açılışlara Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Buharkent Kaymakamı Muhammet İkis, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Cumhur ittifakı Belediye Başkan Adayı Zeki İnal, MÜSİAD Aydın İl Başkanı Murat Aksüt, Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Şoförler Odası Başkanı Adnan Tuncer, daire amirleri, siyasi parti başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Program Adil Gümüş’ün yöresel müziği ve Orhan Kırlı’nın yönetiminde yöresel halk oyunları gösterisi ile başladı. İlk olarak 366 ihtiyaç sahibi ve 351 ihtiyaç sahibi yakını toplam 717 kişinin gıda, temizlik malzemesi ve giyecek ihtiyaçlarını ikinci bir başvuru ya da karara gerek olmaksızın kendilerine verilen kartlarla vakıf mütevelli heyetince belirlenen çerçevede karşılayabilecekleri Sosyal Market’in açılışı gerçekleştirildi.

“KAYMAKAM TECRÜBESİNİ ORTAYA KOYDU”

Buradaki törende konuşan Kaymakam Ahmet Soley, projeler hakkında bilgi verip detayları paylaştı. Soley’den sonra kürsüye gelen Vali Köşger, “Öncelikle Kaymakam Bey’e bu başlattığı projeler sebebiyle teşekkür ediyorum. At sahibine göre kişner. Sayın Kaymakam Bey tecrübesiyle buraya geldi. Farkını ortaya koydu. Bu yapılan işler hakikaten farklı işler, önemli işler. Mevlana’nın da hayat öğretilerini benimsemiş kişiler olarak Karacasu’da, Aydın, Türkiye’de, Dünya’da tek bir kişi üşüyorsa, açsa, ısınmaya, yemeğe hakkımız yok. Karacasu’da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ikinci bir prosedüre tabi olmaksızın 366 ihtiyaç sahibinin, 351 tane ihtiyaç sahibi yakınının yani toplam 717 şahsın sosyal marketten her ay gıdasını, 2 ayda bir temizlik malzemelerini, yılda 3 defa da giysi ihtiyaçlarını karşılayacak olması önemli ve güzel bir şey. Bu da Karacasu’da aç kalan kimsenin kalmayacağını gösteriyor. Bu yüzden bu işte emeği geçenleri tebrik ediyorum. 60 yaşlımızın evde bakımları yapılacak, kendilerine her gün sıcak yemek ulaştırılacak. Bu da ayrıca takdire şayan bir şey. Ayrıca 307 evde bakıma ihtiyacı olan vatandaşımızın temizlik, bakım hizmetleri yapılacak. Ayrıca ev kadınlarına gelir sağlayacak projeler çok önemli” dedi. Konuşmaların ardından Kaymakam Soley, katkılarından dolayı Köşger’e şilt hediye etti.

İLK ALIŞVERİŞİ VALİ YAPTI

Sosyal Market açılışından sonra Aşevi, Kadıneli Restaurant Kafeterya ve Yöresel Ürünler ve El Sanatları Ürünleri Satışı Yeri'nin açılışı yapıldı. Vali Köşger kurdele kesiminin ardından günde 2 öğün olmak üzere her gün 60 yaşlının evine 10 saat soğumadan kalabilen termos kaplarda gidecek yemeklerin ilk servis işlemini gerçekleştirdi. Yöresel ürünler satış yerini gezen Vali Köşger, ilk ürünleri satın alanlardan oldu. Karacasu Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şermin Çoşkun ayrıca yöresel ürünlerden oluşan bir paketi Vali Köşger’e hediye etti. Program Kaymakamlık makamındaki sohbet ve Şirin Pide’de verilen yemek arasının ardından sona erdi.

Haber Videosu