ASKİ GELDİ AMA!

Apartman sakinleri hem Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü'ne, hem de Didim Belediyesi'ne sitem etti. Apartmanın bahçesine kaynağı belli olmayan bir şekilde yerin altından bahçeye su çıktığını belirten apartman sakinlerinden Leyla Arslan, “Evimizi bir ay önce satın aldık. Zemin katta oturuyorum ve bahçemiz var. Bahçeye yerin altından su çıkıyor. Konuyu ASKİ yetkililerine ilettik, geldiler kazdılar suyu buldular. Suyun kesilmesini beklerken verdikleri cevap bizi şok etti. Müteahhidi bulmamızı, kuyu kazdırarak suyu oraya akıtmamızı söylediler. ASKİ'nin ileride depolarının olduğunu, suyun oradan gelebileceğini belirttik. Ama kendilerinden kaynaklanmadığını iddia edip kazdıkları yeri kapatarak gittiler" diye konuştu.

YOL DA BOZULDU

Apartman sakini Serhat Sümer ise ASKİ çalışmasında yer altındaki suyun kesilmemesi bir tarafa, şimdi de kazı yapılan alanın tozuyla uğraşmak zorunda kaldıklarını aktardı. Sümer, “Apartmanın önünden geçen yol yapılmadı. Eski yolu da kazdılar ve üzerini kapatıp gittiler. Tüm toz evlerimize doluyor. Bu sıcak günlerde kapımızı, penceremizi açamıyoruz. Apartman olarak ne yerin altından, ne de yerin üstünden rahatımız var"
  Sıkıntılarının çözümü için gerekli müracaatları yaptıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi.

ASKİ EKİPLERİ İNCELEDİ

Vatandaşın mağduriyetiyle ilgili araştırma yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Didim ilçesinin Altınkum Mahallesi’nde yer alan bir apartmanın bahçesinden su çıktığı şikayeti üzerine ASKİ ekipleri inceleme ve tespit çalışmaları çerçevesinde gerekli işlemleri yaparak, herhangi bir boru hattı arızası yada ASKİ’den kaynaklı bir sorun olup olmadığını belirlemek üzere vakit kaybetmeden müdahalede bulunmuştur. Edinilen tespitler sonucunda çıkan suyun yer altı suyu olduğu, şikâyete yol açan su sızıntısı sebebinin ise inşaatın yapımı esnasında zemin drenajının yeterli yapılamamasından kaynaklandığı görülmüştür. Bahse konu rahatsızlık ASKİ dışında gelişse de kurumumuz yapım esnasındaki sorumlu yapı denetim firmasına gerekli uyarılarda bulunacak olup, konuyu Çevre ve Şehirlicilik İl Müdürlüğü ile paylaşılacaktır” ifadelerine yer verdi.