CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya tekiler dinmiyor. CHP Didim İlçe Örgütü, düzenlediği basın açıklamasıyla olayı kınadı. Basın açıklamasına, CHP’li Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, İYİ Parti Didim İlçe Başkanı Ekrem Nuri Büyükpoyraz, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çulha, Kadın Kolları Başkanı Figen Çakmakgil, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

"DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Basın açıklamasında ilk konuşan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Maalesef hep korktuğumuz ve endişe ettiğimiz şey, ülkemiz ve insanlarımız için endişe ettiğimiz hain planlar piyasaya sürülmeye başlandı. Bunların hiç birisi tesadüf değil, sayın genel başkanımıza şehit cenazesinde menfur bir şekilde saldırıda bulunuldu. Bunu yapanları affetmeyeceğiz.  Bunu yapanlar, uygulamaya kalkanlar bunu bilsin, biz sessiz durdukça bu çoğunluğu mazlum kabul etmesinler. Bizim istediğimiz tek şey, demokrasiye inanan ve laik cumhuriyeti, gençlerimizi ve çocuklarımızı muasır medeniyete ulaştırmaya çalışan insanlarız. Bizi bir başka şekilde değerlendirmeye çalışanlar çok büyük hata ettiler. Yapılmak istenileni hepimiz biliyoruz ama bir daha söylüyorum, İstanbul’u geri vermeyeceğiz. Demokrasiye sahip çıkacağız. Demokrasinin gereğini yerine getireceksiniz. Böyle sonuç alınmaz. Bu davranışlar ülkeyi gerer ve insanları birbirine düşürür. Biz daha sağlam ve sıkı duracağız. Biz toplumda refah ve huzur isteyen herkesi kucaklayacağız” ifadelerini kullandı.

"EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALARINI BEKLİYORUZ"

CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, açıklamasının başında TBMM’nin açılışının 99. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Koçak, milli iradeye ve bir arada olma kültürüne vurgu yaparak, şunları kaydetti: “Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Adına gazete denen bir takım paçavralarda kimler CHP ve CHP’lileri hedef gösterdiyse, bir takım operasyon kanallarında kimler sayın genel başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa, CHP’lilerin şehit cenazelerine alınmaması için talimat verdiyse, kimler ‘Sayın arkadaşlar mesajını verdiniz’ dediyse, bu meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserimden biri dediği CHP’ye kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa, bu saldırının altyapısını hazırlayanlar onlardır. Toplumumuza kin ve nefret tohumu eken, bundan siyasi rant bekleyen zehirli dil ve dilin sahipleri iki gün önce yapılan bu saldırıda pay sahibidirler. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırgan ve azmettiricilerin en ağır şekilde cezalandırmalarını bekliyoruz."