Şehit Asteğmen Süleyman Çamlıca Bulvarı üzerinde dört bloktan oluşan 86 daireli Arya Suit Sitesi sakinlerinin şikayetleri üzerine harekete geçen Karahan Kokoreç Sahibi Hasan Karahan, sorunun çözdüğünü dile getirdi.

AYDIN’DA BU SİSTEMİ KULLANAN TEK KOKOREÇÇİ BENİM”

Kokoreç dumanı ve kokusu sorununun artık çözüme kavuştuğunu kaydeden Karahan, “Kat maliklerine yaşanan sorunu bir an önce çözeceğime söz verdim. Yaptığım araştırmalar sonucunda iş yerime 42 bin liraya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Türk Standardları Enstitüsü onaylı Elektrostatik Filtre Sistemi’ni monte ettirdim. Bu cihaz kokuyu ve dumanı filtreliyor, temiz hava olarak dışarıya veriyor. Bu cihaz, büyük alışveriş merkezlerinde kullanılıyor. Aydın’da bu sistemi kullanan tek kokoreççi benim. Rahatsız edici bir koku ve duman ortadan kalkmış oluyor. Biz kokoreci iş yerimizde pişirmiyoruz ve bahçemizdeki tandır kuyusunda pişiriyoruz. Amacımız kat maliklerini mağdur etmek değildi. Biz ekmeğimizin peşindeyiz” dedi.

“ÖZÜR DİLİYORUZ”

Sorun çözülmesine rağmen, şikayetlerin devam ettiğinin altını çizen Karahan, “Sorunu çözmemize rağmen sürekli BİMER’e, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve İncirliova Belediyesi’ne dilekçe ile şikayet içerisindeler. Konuşma çabasında oldukça, kat malikleri bizden kaçıyor. Biz cihazı taktık, sorunu çözmemize rağmen yapılan şikayetlere anlam veremiyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen bilirkişiler artık bir sıkıntı olmadığına dair bize olumlu raporu verdiler. Mağdur olmaları artık söz konusu olamaz. Kat maliklerine daha önce verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz. Elektrostatik Filtre Sistemi’ni taktıktan sonra bu rahatsızlığı çözemeseydim ve bilir kişi de bu doğrultuda rapor verseydi, dükkanımı kapatır giderdim. Bunun da sözünü verdim. Kat malikleri gelsin, havalandırma sistemimize baksın ve incelesin. Eminim ki gönül rahatlığı ile sorunun çözüldüğüne ikna olacaklardır” diye konuştu.