Çocuklar Hacivat-Karagöz gösterisi, palyaço, oyun alanları ve hediyelerle unutulmaz bir gece yaşadı. İlçedeki program Karacasu Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Kadınım Güçlüyüm, Yarınlara Umutla Bakıyorum projesi kapsamında kurulan, Karacasu Kadın Girişimciler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından işletilen Kadıneli Restaurant'ta, Karacasu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen iftar yemeği ile başladı. Yemeğe Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Mal Müdürü Zekai Amaç, Müftü Murat Han Aksoy, Karacasu SYDV Müdürü Mustafa Geçmez, Eğitim Şube Müdürü Avni Akar, Aşağı Görle Muhtarı Durmuş İyison ve çeşitli okullarda okuyan öğrenciler katıldı.

HACİVAT-KARAGÖZ GÖSTERİSİ

Dualarla sona eren yemeğin ardından çocuklara hediyeleri verildi ve Kahvederesi Yaylası'na geçildi. Burada Karacasu Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından çocuklara yönelik düzenlenen, Türk kültüründe önemli bir yer tutan Ramazan eğlencesi gerçekleştirildi. Karacasu’da pek görülmeye alışık olunmayan bu eğlence Kaymakamlık sayesinde Karacasulu çocuklarla buluştu. Kahvederesi'nin eşsiz doğası eşliğinde Muhammet Sarıgözlü’nin işlettiği kafede 11 kişilik Loca Medya’nın hazırladığı meddahın giriş anlatısı, Hacivat-Karagöz gösterisi, arı maya tasviri ile eğlenceli anlar yaşayan çocuklar ardından şişme oyun alanında müzik eşliğinde eğlendi. Osmanlı macunu, pamuk şeker, patlamış mısır ve dondurma ikram edilen çocuklar unutulmaz bir gece yaşadı.

ÇOCUKLAR MUTLU OLDU

Yeni nesil çocukların kitaplarda okudukları ancak birebir görme şansını pek bulamadıkları Türk kültürünün önemli değerlerinden gölge oyunu ve Ramazan eğlencelerini Karacasulu çocuklarla buluşturmak istediklerini ifade eden Kaymakam Ahmet Soley, güzel bir gece olduğunu dile getirip bu eğlencelerin önümüzdeki yıllarda mahallelerde de yapılması yönünde çalışma yapacaklarını aktardı. Eğlencenin sonuna kadar kendilerini yalnız bırakmayan Kaymakam amcalarına gecenin sonunda bu eğlence için teşekkür eden çocukların mutluluğu gözlerinden okundu.