TÜMSİAD Aydın Şubesi, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından “Gıda Güvenliği” konulu panel düzenlendi. Aydın Ticaret Odası (AYTO) binasında düzenlenen programa Vali Yavuz Selim Köşger, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Nusret Ünal, Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. TÜMSİAD'ın faaliyetlerinin anlatıldığı tanıtım filminin izletilmesiyle başlayan panelin açılışında konuşan TÜMSİAD Aydın Şube Başkanı Nusret Ünal, tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. AYTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken ise gıda güvenliğinin aynı zamanda ülke güvenliği anlamına da geldiğine işaret etti. Gıda güvenliğinin ekonomik değer açısından bir ülke için önemli olduğuna değinen Ülken, AYTO olarak böyle bir panele ev sahipliği yapmış olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

20 İLDE PANELLER DÜZENLENECEK

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan da, dernek olarak çok önemsedikleri gıda güvenliği konusunda 20 ilde paneller düzenleyeceklerini belirterek, “TÜMSİAD olarak gıda güvenliğiyle ilgili toplumumuzda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Gıda güvenliği en az ülkemizin savunması, ekonomisi kadar önemli bir konu. Olmazsa olmazımız, üretimimizi artırmak, ihracatımızı artırmak ve özellikle ileri teknoloji ürünlerinde ithalatı azaltmak. Gıda denetimini gerçekleştiren cihazların ülkemizde üretilmemesi üzücü bir konu. Toplumumuzun sağlığını ilgilendiren bir konuda insiyatif tamamen elimizde olmalı. Bu konuları bu ciddiyetle tüm TÜMSİAD şubelerinde ele alacağız. Girişimcilerimizi bu konuyla ilgili duyarlı hale getireceğiz. TÜMSİAD ailesi içindeki paydaşlarımızla işbirliğine gideceğiz" diye konuştu.

“GIDA GÜVENLİĞİ STRATEJİK BİR ALAN”

Gıda temininde kendine yeten ve tüm süreci kontrol altında tutabilen bir ülke olmanın gerekliliğine vurgu yapan Vali Yavuz Selim Köşger, Aydın'ın birçok gıda ürününde Türkiye'nin başlıca üretim merkezlerinden birisi olduğuna dikkat çekti. Gıda güvenliği bakımından da önemli bir konum noktası olan Aydın'da böyle bir panelin düzenleniyor olmasının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Köşger, “Gıda temini, insan yaşamı için en stratejik alanlardan bir tanesidir. Her şeyi bir tarafa bırakın, hava ve su gibi gıdayı da yaşamdan ayıramazsınız. Gıda üretiminde kendi kaynaklarımızla, yerel üretime yönelmeliyiz. Tohumundan sofraya gelinceye kadar tüm sürecin kontrol altında tutulması, insan sağlığı açışında büyük önem arz ediyor. İnsan sağlığına zarar verecek bir beslenme zinciri, topluma ve devlete de zarar verir. İnancımız gereği de bizler temiz yemeğe özen göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.